Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 03:43
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2015
Ήπειρος

Παρέλαση με πολιτικό ενδιαφέρον

Off

Την ευκαιρία να δώσει απαντήσεις και να λύσει τις όποιες παρεξηγήσεις δημιουργήθηκαν τους προηγούμενους μήνες με δηλώσεις του και τοποθετήσεις, θα έχει την προσεχή εβδομάδα από τα Ιωάννινα, 
ο αναπλ. υπουργός ΥΠΕΚΑ, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος Ιωάννης Τσιρώνης. Ο κ. Τσιρώνης θα είναι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα Ιωάννινα και η παρουσία του θεωρείται εξαιρετικά σημαντική και αναμένεται με ενδιαφέρον. 
Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την περιβόητη διαδικασία για την κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Αστικών Στερεών Αποβλήτων, μέσω ΣΔΙΤ. Οι προβλέψεις του εθνικού σχεδιασμού έτσι όπως παρουσιάστηκαν προ μηνών από το υπουργείο ανατρέπουν τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο και το θέμα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Περιφέρειας Ηπείρου. Κατά την παρουσία του στα Ιωάννινα ο κ. Τσιρώνης αναμένεται να τοποθετηθεί και να εξηγήσει την τελική(;) θέση του υπουργείου στο ζήτημα. 
Επίσης όμως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν την επίσκεψη του κ. Τσιρώνη και οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών της Ηπείρου, αφού το ζήτημα με την διασφάλιση και τον τρόπο λειτουργίας τους από την 1η Ιανουαρίου, δεν έχει ξεκαθαρίσει. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση των ανελαστικών δαπανών λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης και της μισθοδοσίας των εργαζομένων, με ποσό 5 εκ. ευρώ αρχικά, που εξασφαλίστηκε από το Πράσινο Ταμείο και όχι από τον κρατικό κορβανά. Ούτε όμως τα χρήματα επαρκούν γιατί οι συνολικές δαπάνες των Φορέων σε ετήσια βάση ανέρχονται σε 7,8 εκ. ευρώ, ούτε έχει δοθεί απάντηση στο μείζον ζήτημα που είναι το εάν θα εφαρμοστεί το σχέδιο των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων των Φορέων Διαχείρισης, που μέχρι σήμερα ισχύει χωρίς να έχει γίνει καμία αλλαγή.  

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου