Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:38
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2015
Ήπειρος

Έτοιμος ο σχεδιασμός για νέο νεκροταφείο

Off

Έτοιμα είναι τα σχέδια για το νέο Κοιμητήριο στην περιοχή μεταξύ Μπάφρας – Κατσικά, ωστόσο οι διαδικασίες που απαιτούνται και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν είναι τόσα πολλά, που το πιθανότερο σενάριο θέλει τα σχέδια αυτά, να μένουν στα… χαρτιά. 
Η αναζήτηση χώρου στα όρια του δήμου Ιωαννιτών που να πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου, έτσι όπως αυτές ορίζονται και αναφέρονται στην ελάχιστη απόσταση από κατοικημένες περιοχές, αλλά και μονάδες, όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, εμπορικούς ιστούς κλπ, συνεχίζεται, όμως με τις μέχρι σήμερα εξελίξεις ο χώρος μεταξύ Μπάφρας – Κατσικά θεωρείται ο ιδανικότερος. Εκτός από τη διαδικασία και τη γραφειοκρατία όμως, απαιτείται και η συνεργασία όλων των υπηρεσιών, των τοπικών φορέων και των πολιτών, κάτι που επισήμανε σε χθεσινές του δηλώσεις ο δημ. σύμβουλος, που έχει τη σχετική αρμοδιότητα για τη λειτουργία των Κοιμητηρίων, Λευτέρης Δοβανάς.
Χθες το πρωί στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιδημάρχου Ν. Γκόλα και του κ. Δοβανά με τους ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών της πόλης, προκειμένου να συζητηθεί και η κατάσταση στα Κοιμητήρια, αλλά και να μπει μία τάξη στα stand με τα αγγελτήρια των θανάτων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου