Επικαιρότητα

«Ανυποχώρητος» για τη δημιουργία της Τεχνόπολης

Off

«Ανυποχώρητος» από την αρχική του θέση για τη δημιουργία της «Τεχνόπολης» στα όρια του Δ. Ιωαννιτών, όπως προβλέπεται άλλωστε από το ΣΧΟΑΑΠ Μπιζανίου και τον περιφερειακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου από το 2018, δήλωσε ο Στ. Καλογιάννης, που επανέλαβε τη διαφορετική του πρόταση σχετικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.

Μόλις πριν λίγες ημέρες στο Βουλή, ο κ. Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης για την ίδρυση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων, επανέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία της «Τεχνόπολης», προσθέτοντας ωστόσο με νόημα, πως η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν εδράζεται σε κάποια θεσμοθετημένη βάση.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Καλογιάννης, όχι απλώς υπερασπίστηκε την άποψή του, αλλά προχώρησε και αρκετά πιο μακριά λέγοντας, ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους ώστε να προχωρήσει η πρόταση της «Τεχνόπολης» (σ.σ άρα όχι του Πάρκου Τεχνολογίας), μεταφέροντας και την θετική αποδοχή, που είπε, ότι έτυχε η τοποθέτησή του από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γεωργιάδη.

«Είναι η καλύτερη χρονική στιγμή να γίνει αυτή η συζήτηση ενόψει της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα. Είχαμε το θεσμικό πλαίσιο, αλλά πλέον έχουμε ένα ενιαίο πλαίσιο που διέπει τους κανόνες λειτουργίας ενός Επιχειρηματικού Πάρκου και το σημαντικότερο, υπάρχουν τα κίνητρα για να προχωρήσουμε. Η «Τεχνόπολη» είναι μία εγκεκριμένη και θεσμοθετημένη πρόταση στο ΣΧΟΑΑΠ Μπιζανίου, ενώ περιλαμβάνεται και στον περιφερειακό σχεδιασμό της Περιφέρειας που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το 2018. Ο υπερκείμενος σχεδιασμός δίνει τις κατευθύνσεις και αυτό το επιβεβαίωσε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργιάδης που είπε, ότι όλα όσα ανέφερα στη Βουλή, αναφέρονται στο Νομοσχέδιο. Όχι μόνο εμμένω στην πρότασή μου, αλλά είμαι ανυποχώρητος σε αυτήν, γιατί είναι πλήρως τεκμηριωμένη και αυτή που μπορεί να δώσει προοπτική ανάπτυξης στον Δ. Ιωαννιτών, στο λεκανοπέδιο και σε όλη την Ήπειρο», ανέφερε.

«Ρωτήστε την Κυβέρνηση…»

Ο κ. Καλογιάννης ωστόσο δεν έδωσε μία σαφή απάντηση στο ερώτημα γιατί η Κυβέρνηση επιλέγει να μιλά με «δύο γλώσσες» ή να κρατά ανοιχτές και τις δύο πόρτες, αφού από τη μία ο κ. Γεωργιάδης αποδίδει τα εύσημα για την πρόταση του κ. Καλογιάννη για την «Τεχνόπολη» και από την άλλη συζητά με άλλα υπουργεία για τον τρόπο συμμετοχής τους στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

«Δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω σε αυτό, αλλά θα πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση. Ό,τι σας είπα, είναι καταγεγραμμένα άλλωστε στα πρακτικά και μπορείτε να τα αναζητήσετε από εκεί», τόνισε ο κ. Καλογιάννης, επιβεβαιώνοντας πάντως στην πράξη, ότι υπάρχει ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην Κυβέρνηση σχετικά με το σχεδιασμό της (αν υπάρχει) στο συγκεκριμένο ζήτημα, ή εάν οι συναρμόδιοι υπουργοί αρέσκονται να «χτυπούν φιλικά τις πλάτες» είτε των βουλευτών είτε των αυτοδιοικητικών παραγόντων…

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ