Επικαιρότητα

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Η αδιαλλαξία του υπουργείου οδηγεί τη Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή σε απαξίωση

Off

Σε μαρασμό και απαξίωση οδηγεί το υπουργείο Παιδείας τη Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή, απορρίπτοντας τη νομοθετική πρόταση που κατέθεσαν η Μερόπη Τζούφη και ο Νίκος Φίλης, σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτού Ιωαννίνων.

Όπως επισημαίνεται, «με την τροπολογία που κατέθεσαν οι τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσαν την ένταξη της Ριζαρείου στις θεσμοθετημένες σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (ΕΣΚ ή ΙΕΚ) ώστε να πιστοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία για τις μαθήτριες που εκπαιδεύονται στην υφαντική τέχνη και σε άλλες μορφές χειροτεχνίας.

Όπως τονίζεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και απορρίφθηκε από το υπουργείο Παιδείας, ο νόμος Κεραμέως για την επαγγελματική εκπαίδευση (ν. 4763/2020) αν και προβλέπει την ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής Κατάρτισης ή ΙΕΚ από ιδιώτες και φυσικά πρόσωπα, παραβλέπει πλήρως την ίδρυσή τους από κοινωφελή, φιλανθρωπικά ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα ιδρύματα (ΝΠΙΔ)». Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «πρότειναν την τροποποίηση του νόμου ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον της Χειροτεχνικής Σχολής, συναντώντας -για μια ακόμη φορά- την αδιαλλαξία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ