Επικαιρότητα

Προβολή των ακτών της Ηπείρου στη Σόφια

Off

Η Περιφέρεια Ηπείρου υλοποιεί το πρόγραμμά της για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τουριστικών επιχειρήσεων και την προώθηση του προορισμού «Ήπειρος» στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», πραγματοποιήθηκε στις 19  Οκτωβρίου στη Σόφια , ειδική εκδήλωση θεματικού χαρακτήρα,  με στόχο την προώθηση της ακτογραμμής της Ηπείρου, ως τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό για διακοπές.

Η αίθουσα του  Sofia Balkan Hotel” κατακλύστηκε από τουριστικούς  πράκτορες, δημοσιογράφους και Bloggers, οι οποίοι  μετέφεραν  το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από Βούλγαρους πολίτες για τα Ηπειρωτικά παράλια.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βουλγαρία, Δημήτριος Μίχας, ο οποίος  απευθυνόμενος στους Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες τους είπε ότι,  «στην Ήπειρο δεν πάει κανείς μόνο για τις φυσικές της ομορφιές, αλλά κυρίως για τους φιλόξενους ανθρώπους της».

Στο χαιρετισμό της  η  Υφυπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Mariela Modeva,   αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν καλλιεργηθεί μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού των δύο χωρών και τις συνέργειες στο κομμάτι του Τουρισμού.

Ο Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας και Βουλγαρίας Γεώργιος Σταφυλλάκης, συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου για την εξαιρετική οργάνωση και την ολοκληρωμένη παρουσία της επιχειρηματικής αποστολής.  Αναφέρθηκε επίσης στην εντατική προσπάθεια του ΕΟΤ και τη συνεργασία με τις Περιφέρειες, για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό και παρουσίασε την καμπάνια του ΕΟΤ «Greece does have a winter» για τον χειμερινό τουρισμό.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, καλωσόρισε με τη σειρά του, τους παριστάμενους, την Περιφέρεια για την οργάνωση της προωθητικής εκδήλωσης και περιέγραψε τα τουριστικά αξιοθέατα, την τοπική γαστρονομία και σε άλλα ενδιαφέροντα για έναν επισκέπτη της  παράλιας Ηπείρου.

Το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη μετέφερε η επικεφαλής της αποστολής, Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσπρωτίας Ρεγγίνα Δηλαβέρη, τονίζοντας «πως οι κοινές αξίες που μοιραζόμαστε θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση για στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ μας.»

Την παρουσίαση της Ηπείρου, του «Ήλιου και της Θάλασσας», πραγματοποίησε η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα.

Με το πέρας της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση και  ακολούθησαν συναντήσεις Β2Β μεταξύ των Ηπειρωτών ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων της Σόφιας, που ξεπέρασαν τις 70.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου