Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 01:32
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ Μωβ κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

Off

Στην τοποθέτηση ειδικών, μωβ, κάδων για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων προχώρησε ο Δήμος Ζίτσας συνεχίζοντας την προσπάθεια που καταβάλει να ενισχύσει με συγκεκριμένες δράσεις την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν στους ειδικούς κάδους, που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία, τα παλιά τους ρούχα και παπούτσια, τα οποία στη συνέχεια μετά από σχετική διαλογή, είτε θα ανακυκλώνονται, είτε θα επαναχρησιμοποιούνται από δικαιούχους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, αφού πρώτα καθαριστούν και απολυμανθούν.

Ο Δήμος Ζίτσας με τη συμμετοχή του στο δίκτυο ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης διευρύνει τους τομείς δράσεων που έχει αναπτύξει στη διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο να επιτύχει πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον όσο και για την τοπική κοινωνία καθώς μειώνεται το κόστος αποκομιδής και η περιβαλλοντική ρύπανση.

Όπως αναφέρει, στην προσπάθεια αυτή όμως, θα πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι όλοι οι πολίτες και να μην εναποθέτουν ανεξέλεγκτα αντικείμενα οικιακής χρήσης και ογκώδη αντικείμενα (οικιακό εξοπλισμό, μπάζα  κλπ) σε ακάλυπτους χώρους, οικόπεδα, χωράφια κ.α. Γιατί ο μηχανισμός της αποκομιδής των απορριμμάτων, ποτέ δεν είναι αρκετός αν δεν υπάρχει πνεύμα συνεργασίας από την πλευρά των δημοτών. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως   είναι στο χέρι όλων μας να διατηρήσουμε τις γειτονίες και τους οικισμούς που ζούμε καθαρούς, καταλήγει.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ