Επικαιρότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Μ. ΤΖΟΥΦΗ Συνθήκες διάλυσης στα ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού

Off

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γυρίζει το ρολόι της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης πίσω, στη μνημονιακή περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όταν έκλεισαν εκατοντάδες σχολεία στο εξωτερικό και οι εκπαιδευτικοί πήγαιναν 3-4 μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς» τονίζουν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ερώτηση προς τη Νίκη Κεραμέως για τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία του εξωτερικού.

Η ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της πρώην υφυπουργού Παιδείας – με αρμοδιότητα την ελληνόγλωσση εκπαίδευση της Διασποράς, Μερόπης Τζούφη, εστιάζει «στις καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, οι οποίοι διαμαρτύρονται πως τα σχολεία βρίσκονται σε καθεστώς υπολειτουργίας και απειλούνται με κλείσιμο λόγω της αδιαφορίας του υπουργείου Παιδείας. Επίσης, μια σειρά από δημοσιεύματα (Εφημερίδα των Συντακτών, News247) φωτίζουν περαιτέρω τις απαράδεκτες συνθήκες που έχει επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στα σχολεία των απόδημων, τους οποίους θυμάται μόνο όταν πρόκειται για εκλογές».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών, λιγοστές ώρες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, υπεράριθμες τάξεις, νηπιαγωγοί που καλούνται να εκπαιδεύσουν έφηβους μαθητές. Αυτές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση της Διασποράς ειδικά στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ολλανδία».

Παράλληλα υπενθυμίζουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά την έλλειψη πόρων και τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, κατάφερε  να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, να αυξήσει τον προϋπολογισμό κατά +41%, να επιμηκύνει την καταβολή του επιδόματος εξωτερικού, να πραγματοποιήσει έγκαιρα τις αποσπάσεις, να ιδρύσει νέα σχολεία και ΤΕΓ, όπως και να καθορίσει αξιοκρατικά κριτήρια για την επιλογή των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ