Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 10:31
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2022
Ήπειρος

Κριτική για αποσπασματικά έργα και έλλειψη σχεδιασμού

Off

Είναι μάλλον η πρώτη φορά, που οι επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, συνδυάζονται με την υλοποίηση έργων στο κέντρο της πόλης, με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 και όλα αυτά, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη.

Η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023» με την Τατ. Καλογιάννη με μία μακροσκελή ανακοίνωσή της επιτίθεται στη δημ. αρχή, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στον κόμβο στο Δικαστικό και συνολικά στο κέντρο της πόλης, κάνοντας λόγο για μία προσπάθεια μπαλωμάτων κα για έργα βιτρίνας, μόνο για τις φωτογραφίες, χωρίς καμία αξία για την πόλη και τους δημότες.

Για δεύτερη φορά μάλιστα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, καθώς η πρώτη ήταν πριν από 15 ημέρες σε συνέντευξη Τύπου της κας Καλογιάννη, η επικεφαλής της παράταξης, επιχειρεί ένα νέο «πολιτικό άνοιγμα» στην Κυβέρνηση, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, με το ότι ο Δήμος Ιωαννιτών «… χρειάζεται Δήμαρχο που να εργάζεται για τον Δήμο, όχι να αξιοποιείται η μεγάλη αξία του Δήμου μας για τον προσωπικό σχεδιασμό του εκάστοτε Δημάρχου».

Γίνεται σαφές, ότι η προεκλογική μάχη για τις εκλογές στον Δ. Ιωαννιτών έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς και μάλιστα με ένταση με την κα Καλογιάννη, να προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε δυνατή ευκαιρία, ώστε να απονείμει τα εύσημα στην Κυβέρνηση για τη στήριξη των φορέων της αυτοδιοίκησης, στους οποίους από την άλλη, αποδίδει ανικανότητα.

 

Χωρίς σχεδιασμό

Αναφορικά με την ολοκλήρωση των έργων η κα Καλογιάννη αναφέρει πως ο κόμβος ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση καλλωπιστικών φυτών, σε μία νοοτροπία περασμένων ετών, ενώ από την άλλη, δεν έχει ληφθεί μέριμνα για τα δίκτυα Κοινής Ωφέλειας, ώστε να μην ξανασκαφτούν ξανά τα ίδια σημεία.

Η ίδια κριτική ασκείται επίσης για τη διαμόρφωση της οδού Πυρσινέλλα και της πλ. Πάργης, ενώ τονίζεται, ότι και συνολικά δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σχεδιασμός στην πόλη.

«Εύκολα έργα, αποσπασματικά και με ελλιπή σχεδιασμό, υπό το άγχος του αδειάσματος της κλεψύδρας. Παρωχημένο μοντέλο που δεν απαντά, σε καμία περίπτωση, στην ανάγκη των πολιτών για μία ποιοτική καθημερινότητα.

Κανένας σοβαρός σχεδιασμός δεν γίνεται:

για τη Λίμνη Παμβώτιδα,

για τις αθλητικές υποδομές δεδομένου ότι σήμερα τα Ιωάννινα δεν διαθέτουν ένα σύγχρονο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο,

για την αξιοποίηση του χώρου που σήμερα στεγάζονται οι φυλακές Σταυρακίου, οι οποίες θα μετεγκατασταθούν στην Κόντσικα,

για την επίλυση του κυκλοφοριακού, το οποίο μεγενθύνεται είτε με την έλλειψη χωροθέτησης περιφερειακών χώρων στάθμευσης, είτε με την εγκατάσταση του Δημαρχειακού Μεγάρου επί της Δομπόλη,

για την ορθή διαχείριση της ζήτησης για πόσιμο νερό (υδρευτικές ανάγκες, επάρκεια, κατάσταση υδάτων, διαρροές),

για την παραχώρηση στον δήμο του στρατόπεδου Βελισσαρίου και την ενσωμάτωσή του στη ζωή της πόλης κ.λπ.

Μόνο αυτοσχεδιασμός! Ακόμη και στον τομέα της ενέργειας, η δημοτική αρχή αδράνησε χαρακτηριστικά να προβεί σε μεταρρυθμίσεις που θα πετύχαιναν την εξοικονόμηση ενέργειας στις δομές της, και τώρα αναμένει εναγωνίως το «μάννα εξ’ ουρανού», τη βοήθεια της Κυβέρνησης.

O δήμος μας είναι σε τέλμα. Η κοινωνία μας τα τελευταία τρία χρόνια δέχεται επικοινωνιακή καταιγίδα φωτογραφήσεων, αποτυπώσεων χειραψιών, επαναλαμβανόμενων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της τουριστικής επισκεψιμότητας (όπως αεροπορικές συνδέσεις προβλεπόμενης διάρκειας ακριβώς του προεκλογικού πενταμήνου Μάϊος – Σεπτέμβριος 2023) και γενικά πολιτικού θορύβου για το απολύτως αυτονόητο. Τα δύσκολα δεν απασχoλούν κανέναν», αναφέρει η παράταξη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου