Επικαιρότητα

Πάει προς Άνοιξη η δημοπράτηση του έργου

Off

Για το επόμενο τρίμηνο προσδιόρισε τη δημοπράτηση του έργου Ιωάννινα – Κακαβιά ο υφυπουργός Υποδομών κ. Καραγιάννης σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή, με τον Πρωθυπουργό να αφήνει και ένα λίγο μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, μέχρι τις αρχές της Άνοιξης.

Αυτό υποστήριξε ο Πρωθυπουργός σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο Πωγωνίου Κων. Καψάλη και τοπικούς παράγοντες, παρουσία του Προέδρου της Βουλής και των βουλευτών κατά τις επετειακές εκδηλώσεις στο Καλπάκι την παραμονή της εθνικής επετείου. Ερωτηθείς σχετικά με τις απαντήσεις και ενδεχομένως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρωθυπουργός, ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης τόνισε, ότι του μεταφέρθηκε η βεβαιότητα ότι το αργότερο ως τις αρχές της Άνοιξης το έργο θα δημοπρατηθεί. Ο ίδιος επανέλαβε ότι την τοπική κοινωνία δεν την ικανοποιεί ένας «κολοβός» οδικός άξονας, καθώς το τμήμα έπρεπε να αποτελεί φυσική συνέχεια της Ιόνιας οδού, από την άλλη όμως τόνισε πως οι προδιαγραφές του έργου και των μελετών που βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό και την προοπτική της μελλοντικής μετατροπής του οδικού άξονα σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. «Είναι θετικό, ότι οι μελέτες προβλέπουν, ότι οι υποδομές και οι κόμβοι δίνουν τη δυνατότητα στο μέλλον, εφόσον βρεθεί χρηματοδότηση και εφόσον προκύπτει ανάγκη από τα κυκλοφοριακά δεδομένα, να μετατραπεί από έναν τρίιχνο οδικό άξονα σε τετράιχνο με πλήρη χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου», ανέφερε ο δήμαρχος Πωγωνίου.

Το υπόμνημα

και οι δεσμεύσεις

Ο χώρος και η αφορμή για την παρουσία του Πρωθυπουργού την παραμονή της εθνικής επετείου στο Καλπάκι, δεν επέτρεπαν τις συζητήσεις για διάφορα άλλα θέματα τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος, τα οποία τέθηκαν στον Πρωθυπουργό, με υπόμνημα του δήμου Πωγωνίου. Ωστόσο, ο κ. Καψάλης στάθηκε στην θετική αποδοχή που έτυχε το αίτημα του δήμου Πωγωνίου και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, ώστε το επίκεντρο του πανελλαδικού εορτασμού για την εθνική επέτειο να είναι ο χώρος του Καλπακίου και ευρύτερα των Ιωαννίνων.

«Πιστεύουμε, ότι και σε αυτό το θέμα αλλά και στο αίτημά μας για την αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων της περιοχής και για το Πάρκο Ιστορίας, το νερό μπήκε στο αυλάκι αν κρίνουμε από την καταρχάς θετική αντίδραση του Πρωθυπουργού», ανέφερε ο κ. Καψάλης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου