Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 12:58
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα

Βαρύτητα στις εισφορές των δήμων

Off

Με τον πρόεδρο Νίκο Καλαντζή να απευθύνει μία δραματική προειδοποίηση για τα οικονομικά των δήμων και των υποχρεώσεών τους προς τον Φορέα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ που είχε ξεκινήσει πριν από μία εβδομάδα, αλλά διακόπηκε, όταν διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε η νόμιμη απαρτία.

Ο σκόπελος αυτός ξεπεράστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, που έγινε με την διά ζώσης παρουσία τεσσάρων μελών και τη συμμετοχή και άλλων μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους περισσότερους όμως από τα Ιωάννινα, πλην των κ.κ. Ντακαλέτση, Τζαφέα και Καψάλη, να είναι απόντες για μία ακόμη φορά.

Ο κ. Καλαντζής μετά από μία συνεδρίαση που δε διήρκεσε πολλή ώρα, καθώς τα περισσότερα θέματα είχαν συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση που κρίθηκε ως μη γενόμενη, στάθηκε στις οφειλές των δήμων, χαρακτηρίζοντας ανησυχητική την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Για τον λόγο αυτό τόνισε, ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις εισφορές των δήμων, που θα πρέπει να είναι συνεπείς ή να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να γίνονται παρακρατήσεις.

Κάποιοι δήμοι έχουν ήδη ζητήσει πέραν της ενημέρωσης για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, να γίνουν και ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των οφειλών τους, ενώ οι μεγαλύτερες ενστάσεις ακούστηκαν και πάλι από την ΠΕ Άρτας, όπου έχει δημιουργηθεί ένα θολό τοπίο με τους δήμους να υποστηρίζουν, ότι κακώς διπλοπληρώνουν, αφού από τη μία θάβουν ανεπεξέργαστα τα απορρίμματά τους στη Βλαχέρνα, ενώ από την άλλη πληρώνουν και για τη λειτουργία της Μονάδας.

Εγκρίσεις και ενστάσεις

Κατά τα λοιπά στη συνεδρίαση, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός με τον συνυπολογισμό των χρημάτων για τη λειτουργία του εργοστασίου, ενώ ο ΦοΔΣΑ αναλαμβάνει την μεταφορά του υπολείμματος, τυπικά όμως και όχι ουσιαστικά, καθώς ο Φορέας δε μπορεί να υλοποιήσει τη διαδικασία, χωρίς να έχει στη διάθεσή του τον εξοπλισμό.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαντζής η Περιφέρεια έχει παραδώσει τα 10 κοντέινερ, όχι όμως και τα οχήματα ενώ η καθυστέρηση στη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ επιτείνει κι άλλο το αδιέξοδο, που φάνηκε και από την πρόταση του κ. Ντακαλέτση προς το προεδρείο, να διευκρινιστεί ποιος θα χρεωθεί για τη μεταφορά του υπολείμματος από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και χθες καθώς επίσης να πληρώσει η Περιφέρεια τη δαπάνη για το υπόλειμμα για το διάστημα που δεν παραχωρούνται τα οχήματα στον Φορέα.

Ο ΦοΔΣΑ αποφάσισε επίσης να προχωρήσει στην πρόσληψη ανεξάρτητου ελεγκτή για την λειτουργία του εργοστασίου.

Ο αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ Θ. Μπέγκας επίσης, στη συζήτηση για τους ορισμούς εκπροσώπων του ΦοΔΣΑ για Επιτροπές, πρότεινε η μία από τις δύο θέσεις να καλύπτεται από εκπρόσωπο του Δ. Ιωαννιτών, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός απορριμμάτων στην Ήπειρο, όμως άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή Ελισάφ για την επί μακρόν απουσία των εκπροσώπων της από τις συνεδριάσεις του ΦοΔΣΑ.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Καλαντζής ζήτησε προσωπικά συγνώμη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το λάθος που έγινε την περασμένη εβδομάδα με τη διαπίστωση μίας μη νόμιμης απαρτίας, η οποία τελικά διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ