Ήπειρος

Είχαν κλέψει 52 αυτοκίνητα από παραλίες

Off

Υποθέσεις πάνω από 50 περιπτώσεων διαρρήξεων σε οχήματα που έγιναν κατά το τελευταίο τρίμηνο, στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας εξιχνίασε η Αστυνομία με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και τα Αστυνομικά Τμήματα Καναλλακίου και Πάργας.
Ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί Ρομά ηλικίας 37 και 27 ετών, ως δράστες των κλοπών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 
Το χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η χρησιμοποίηση διαρρηκτικού εξοπλισμού παραβίασης  των παραθύρων ή της κλειδαριάς των αυτοκινήτων που εντόπιζαν.
Η σύλληψη των δύο διαρρηκτών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ενώ αυτοί επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Οι δύο, δρώντας  από τα μέσα του Ιουλίου, είχαν προχωρήσει σε πλήθος διαρρήξεων οχημάτων που ήταν σταθμευμένα σε χώρους κοντά σε παραλίες της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.
Αφού  επέλεγαν αυτοκίνητα που λόγω του σημείου στάθμευσης ήταν δυσεπιτήρητα, προκαλούσαν συνήθως στρέβλωση του πλαστικού τμήματος που περιβάλλει το παράθυρο του αυτοκινήτου με τη χρήση κατσαβιδιού και στη συνέχεια ασκώντας πίεση, έσπαγαν το παράθυρο ή το παραβίαζαν, με διαρρηκτικό εξοπλισμό, απευθείας την κλειδαριά. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα, από το εσωτερικό των αυτοκινήτων.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες έχουν διαπράξει,  κατά το τελευταίο τρίμηνο,  17 κλοπές και απόπειρες κλοπών από οχήματα, στην περιοχή της Θεσπρωτίας και 35 κλοπές και απόπειρες, στην περιοχή της Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο των ερευνών,  βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν: 
•διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι και αμορτισέρ πόρτας με δεμένο στην άκρη του σύρμα, κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ανοίγει τις ασφάλειες των οχημάτων) 
•το χρηματικό ποσό των 180 ελβετικών φράγκων.
•διάφορα αντικείμενα (γυαλιά, κλειδιά αυτοκινήτων, ipοd, κοσμήματα), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
•δύο φακοί.
•ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από σάκο λουόμενου στην παραλία της Πλαταριάς και τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα. 
Στη δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή οι δύο ημεδαποί, αποτυπώνεται η εξιχνίαση πενήντα δύο υποθέσεων διαρρήξεων, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας που πραγματοποίησε την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου