Εκδηλώσεις

Θεματική διαδρομή για τα παραδοσιακά επαγγέλματα

Off

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη δημιουργίας μίας θεματικής διαδρομής επιλεγμένων παραδοσιακών επαγγελμάτων των Ιωαννίνων, με στόχο την ανάδειξη και ένταξή τους στο τουριστικό προϊόν της πόλης, περιλαμβάνεται στην μελέτη που εκπόνησε το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ.

Η μελέτη παρουσιάζεται την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 18.30 στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» και όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, μέσω της πρότασης, γίνεται αναφορά στη δυνατότητα της αξιοποίησης του θεσμού της πολιτιστικής διαδρομής, που είναι ένα σύγχρονο εργαλείο αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην παρούσα μελέτη, προτείνεται μια θεματική διαδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων που περιλαμβάνει τα παραδοσιακά επαγγέλματα της πόλης: τσαρουχάδες, βυρσοδέψες, αργυροχρυσοχόοι και έμποροι.

Ως σταθμοί της διαδρομής επιλέχθηκαν τα σημεία εκείνα όπου δραστηριοποιήθηκαν οι παραπάνω επαγγελματίες στην πόλη των Ιωαννίνων.

Τα σημεία ενδιαφέροντος που θα περιλαμβάνονται στη διαδρομή θα βοηθήσουν τους κατοίκους και επισκέπτες να κατανοήσουν καλύτερα τα παραδοσιακά επαγγέλματα, καθώς η διαδρομή δημιουργεί μια ατμόσφαιρα «συνένωσης» υλικών και άυλων στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς σε ένα δίκτυο με στόχο την καλύτερη ερμηνεία του θέματος.

Οι πολιτιστικές διαδρομές είναι αρκετά διαδεδομένες στην ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς προσφέρουν δυνατότητες για αξιοποίηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ παράλληλα περιλαμβάνουν   δυνατότητες δημιουργίας νέων τουριστικών προϊόντων, διατηρώντας τη δυναμική που δημιουργείται από τις νέες τάσεις του τουρισμού.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ