Επικαιρότητα

Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – «Θα ακολουθηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία»

Off

Θα ακολουθηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία, για το νέο Επιμελητηριακό Μέγαρο. Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου μετά και τις νέες αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Όπως αναφέρει ο κ. Δημητρίου, στην εκτενή του δήλωση:

«Ειδικότερα, η  όποια προσπάθεια γίνεται για καθαρά αντιπολιτευτικούς ή άλλους λόγους, να προσάψουν προσπάθειες αδιαφανών διαδικασιών για το αρχικό ενδιαφέρον μας για αγορά νέου Επιμελητηριακού μεγάρου, που υπήρξε  πάγια διεκδίκηση και επιθυμία όλων ανεξαιρέτως των διοικήσεων του Ε.Ι έχει πέσει ήδη στο κενό και ισχύει η δήλωση του Προέδρου την από 23/09/2022 ότι για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες μας θα ακολουθηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία, οι αποφάσεις θα εγκριθούν  μέσα από τις αρμόδιες επιτροπές Δ.Ε και Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων καθώς και  του Υπουργείου ανάπτυξης που είναι και ο πολιτικός  μας προϊστάμενος.

Όποια προσπάθεια γίνεται προς την κατεύθυνση της παραπλάνησης των μελών  του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αλλά  και της τοπικής κοινωνίας, δεν χρήζουν σοβαρότητας διότι όλες οι  ενέργειες μας ακολουθούν μια και μοναδική οδό, την οδό της νομιμότητας και της διαφάνειας και έτσι θα πορευτούμε και όλο το επόμενο διάστημα που θα βρισκόμαστε στη  διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων».

Από εκεί και πέρα η δήλωση αναφέρεται στη λειτουργία του Επιμελητηρίου. Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων επί των ημερών μας έχει διασφαλίσει με  διαφάνεια τα οικονομικά- αποθεματικά  του Επιμελητηρίου όπως αυτά αποτυπώνονται και  από τους ελέγχους των ορκωτών  λογιστών  καθώς και το Υπουργείο Ανάπτυξης που εγκρίνει κάθε χρόνο τις ενέργειες, τους προϋπολογισμούς, απολογισμούς καθώς και τις τροποποιήσεις του.

Όσες προσπάθειες και αν πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για ακύρωση ή ειδικό  έλεγχο  του προϋπολογισμού ή άλλων ενεργειών μας έπεσαν στο κενό, το αρμόδιο Υπουργείο ανάπτυξης, το τμήμα ελέγχου προϋπολογισμών και ο αρμόδιος Υπουργός κος Άδωνις Γεωργιάδης επικύρωσαν τους προϋπολογισμούς και τις όποιες ενέργειες του Ε.Ι καθώς εμφάνιζαν κατά τους ίδιους κατά γράμμα όσα  προβλέπονται από τους επιμελητηριακούς νόμους και σε κανένα σημείο δεν προέκυπταν στοιχεία που να μη συνάδουν με τις αρχές της  νομιμότητας και  διαφάνειας».

«Απολογούμαστε καθημερινά  στα μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που μας φέρνουν πάντα στην πρώτη θέση και μας εμπιστεύονται  εδώ και πολλά χρόνια.

Διασφαλίζουμε την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Επιμελητηρίου και είμαστε εγγυητές για τα οικονομικά του ΝΠΔΔ, γι’ αυτό και δεν απασχολήσαμε ποτέ τους πολιτικούς μας προϊσταμένους το Υπουργείο Ανάπτυξης ή άλλες αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του κράτους», σημειώνει ακόμα.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ