Επικαιρότητα

Σαφής η εντολή για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων

Off

Συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι σταδιακά θα επικρατήσει η λογική στη διαχείριση των απορριμμάτων και πως ο ΦοΔΣΑ θα αποσυρθεί από αιτήματα και διεκδικήσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και τις συμβατικές του υποχρεώσεις, εμφανίστηκε ο Αλ. Καχριμάνης, μία ημέρα μετά τη σύσκεψη που έγινε στο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην Ήπειρο.

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Καχριμάνης, αναφορικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες στην «Ε», δόθηκε σαφής πολιτική εντολή από το υπουργείο, προς τον ΦοΔΣΑ, την Περιφέρεια Ηπείρου και τους δήμους, να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, για τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ.

Μάλιστα ο κ. Καχριμάνης στις δηλώσεις που έκανε, επιβεβαίωσε, ότι η προθεσμία που δόθηκε, θέτει ως τελευταίο όριο την επόμενη Παρασκευή, όταν και θα πρέπει να έχει προχωρήσει η διαδικασία και να «πέσουν» οι υπογραφές. Σε διαφορετική περίπτωση που αυτό δε γίνει ή στην περίπτωση που ο ανάδοχος της προμήθειας του εξοπλισμού, δε διαθέσει μαζί με τους δήμους, προσωπικό για τη δοκιμαστική λειτουργία, θα κηρυχθεί έκπτωτος.

Μάλιστα ο κ. Καχριμάνης πρόσθεσε, ότι πέραν της δοκιμαστικής λειτουργίας των ΣΜΑ ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση είχε να κάνει και με το πιθανό ασυμβίβαστο που υπάρχει στη διακήρυξη της σύμβασης για τους ΣΜΑ, σε σχέση με τον ανάδοχο, που εμφανίζεται όπως είπε και προμηθευτής του εξοπλισμού αλλά και ανάδοχος μέχρι σήμερα στη μεταφορά των απορριμμάτων από τους δήμους προς το εργοστάσιο.

«Αναλύθηκαν οι όροι της διακήρυξης για τους ΣΜΑ και παραδέχθηκα, ότι ήταν δικό μας λάθος στη διακήρυξη, γιατί αυτό το λάθος είχε ως αποτέλεσμα να έρθει μόνο μία εταιρεία στο διαγωνισμό και να αναλάβει το έργο. Μάλιστα, αυτό που τονίστηκε είναι ότι είναι παράνομο, ο ανάδοχος της προμήθειας του εξοπλισμού, να μεταφέρει και τα απορρίμματα των δήμων. Δόθηκε πάντως ξεκάθαρα η εντολή μέχρι την Παρασκευή να τελειώσουμε το θέμα, να υπογράψουμε τις προγραμματικές και να λειτουργήσουν οι ΣΜΑ για έξι μήνες και μετά από αυτό το διάστημα, να αναλάβει την αρμοδιότητα ο ΦοΔΣΑ. Προβλέπεται η διάθεση προσωπικού από τους δήμους και από τον ΦοΔΣΑ που μπορεί μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας να πάρει προσωπικό, όπως και από τον ανάδοχο, που αν δε διαθέσει προσωπικό, όπως προβλέπεται, κηρύσσεται έκπτωτη», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Και… ξαφνικά έπεσε η τιμή για το υπόλειμμα!

Σε ένα δεύτερο επίπεδο επίσης ο κ. Καχριμάνης, επικαλούμενος την ανάγκη να επικρατήσει η λογική στον ΦοΔΣΑ τόνισε, ότι αυτό διαφαίνεται ήδη από το ότι η μεταφορά του υπολείμματος ανατέθηκε από το εργοστάσιο μετά από συμφωνία με τον ΦοΔΣΑ, με παρόμοια τιμή που γινόταν η μεταφορά για το διάστημα που η Περιφέρεια είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα.

«Αν επικρατήσει η λογική πάντως πιστεύω θα λυθούν όλα και αυτό βλέπω να γίνεται σιγά – σιγά. Ήδη, η τιμή που δόθηκε η μεταφορά του υπολείμματος είναι από το 0,23 κοντά στο 0,17, εκεί που είχε αναθέσει ως Περιφέρεια την ίδια υπηρεσία», συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ