Επικαιρότητα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Χωρίς λύση τα προβλήματα των Σχολικών Καθαριστριών

Off

Με τη φράση πως «ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας δε θα είναι το ίδιο δύσκολος για όλους», η πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Ιωαννίνων, περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν δεκάδες εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα κυρίως στον Δ. Ιωαννιτών, αλλά και σε άλλους περιφερειακούς δήμους.

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου, τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί, οι επιπλέον προσλήψεις, ως απόρροια της μεγαλύτερης χρηματοδότησης έχουν μείνει στα χαρτιά, ενώ η υγειονομική κατάσταση επιβαρύνεται διαρκώς, με εργαζόμενους, να βρίσκονται σε καθεστώς αναρρωτικών αδειών και τα κενά τους να μην καλύπτονται.

Η κα Ηλία σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης στην οποία θα συμμετέχουν και τα μέλη του Σωματείου των σχολικών καθαριστριών, αναφέρθηκε στη συνέχιση ενός καθεστώτος πλήρους εργασιακής ανασφάλειας στους δήμους της περιοχής και όχι μόνο, παρότι παραδέχθηκε, πως υπήρξε τα τελευταία χρόνια η μεταβολή από τις συμβάσεις έργου στο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. «Επί της ουσίας όμως η εργασιακή ανασφάλεια παραμένει ίδια, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι δραματικά.

Ό,τι είχαμε στους Δ. Ζίτσας και Μετσόβου τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε να εφαρμοστεί πλέον και στον Δ. Ιωαννιτών. Ο Δ. Ζίτσας δεν πληρώνει το ανθυγιεινό επίδομα στις καθαρίστριες, που παίρνουν μηνιαίο μισθό 200 ευρώ. Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και ο Δ. Ιωαννιτών, που απασχολεί τρίωρες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, οι οποίες καλούνται να δουλέψουν σε δύο σχολεία και να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης από την τσέπη τους. Αυτός ο χειμώνας δεν θα είναι το ίδιο δύσκολος για όλους και γι’ αυτό το λόγο ζητάμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή όλων στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου», ανέφερε η κα Ηλία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου