Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 09:58
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Χωρίς λύση τα προβλήματα των Σχολικών Καθαριστριών

Off

Με τη φράση πως «ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας δε θα είναι το ίδιο δύσκολος για όλους», η πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Ιωαννίνων, περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν δεκάδες εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα κυρίως στον Δ. Ιωαννιτών, αλλά και σε άλλους περιφερειακούς δήμους.

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου, τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί, οι επιπλέον προσλήψεις, ως απόρροια της μεγαλύτερης χρηματοδότησης έχουν μείνει στα χαρτιά, ενώ η υγειονομική κατάσταση επιβαρύνεται διαρκώς, με εργαζόμενους, να βρίσκονται σε καθεστώς αναρρωτικών αδειών και τα κενά τους να μην καλύπτονται.

Η κα Ηλία σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης στην οποία θα συμμετέχουν και τα μέλη του Σωματείου των σχολικών καθαριστριών, αναφέρθηκε στη συνέχιση ενός καθεστώτος πλήρους εργασιακής ανασφάλειας στους δήμους της περιοχής και όχι μόνο, παρότι παραδέχθηκε, πως υπήρξε τα τελευταία χρόνια η μεταβολή από τις συμβάσεις έργου στο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. «Επί της ουσίας όμως η εργασιακή ανασφάλεια παραμένει ίδια, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι δραματικά.

Ό,τι είχαμε στους Δ. Ζίτσας και Μετσόβου τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε να εφαρμοστεί πλέον και στον Δ. Ιωαννιτών. Ο Δ. Ζίτσας δεν πληρώνει το ανθυγιεινό επίδομα στις καθαρίστριες, που παίρνουν μηνιαίο μισθό 200 ευρώ. Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και ο Δ. Ιωαννιτών, που απασχολεί τρίωρες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, οι οποίες καλούνται να δουλέψουν σε δύο σχολεία και να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης από την τσέπη τους. Αυτός ο χειμώνας δεν θα είναι το ίδιο δύσκολος για όλους και γι’ αυτό το λόγο ζητάμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή όλων στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου», ανέφερε η κα Ηλία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ