Πολιτισμός

Αυξητική πορεία στις επισκέψεις στο Σπήλαιο Περάματος

Off

Αυξημένες οι επισκέψεις στο Σπήλαιο Περάματος Αυξημένες είναι οι επισκέψεις στο Σπήλαιο Περάματος  σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019.

Το 2020 το Σπήλαιο έμεινε κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα επηρέασαν και το 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Δήμος Ιωαννιτών, από τις αρχές του 2022 και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το Σπήλαιο Περάματος επισκέφθηκαν 66.365 Έλληνες και ξένοι. Το ίδιο διάστημα το 2019 οι επισκέψεις ανερχόταν στις 62.985.

Ο Οκτώβριος

Τον Οκτώβριο του 2022 οι συνολικές επισκέψεις στο Σπήλαιο ήταν 6.529.

Από τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν οι υπάλληλοι του Οργανισμού Σπηλαίου προκύπτει ότι οι 1.800 επισκέπτες ήταν από το εξωτερικό με το 50% αυτών να προέρχεται από το Ισραήλ.

Ακολουθούν οι επισκέπτες από την Γερμανία, την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Σπήλαιο αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή μας και οι επισκέψεις κατά τους πρώτους δέκα μήνες του έτους ακολούθησαν την ανοδική πορεία που καταγράφεται στην πόλη και το Νομό Ιωαννίνων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος Γιώργος Λώλης.

Ανακοινώθηκε ακόμα ότι ο Οργανισμός από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα προχωρήσει σε στοχευμένη ψηφιακή καμπάνια προβολής του Σπηλαίου διάρκειας πέντε μηνών.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου