Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 01:00
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοεμβρίου 2022
Εκδηλώσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην αναισθησιολογία

Off

Με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εκπαιδευτικής Διημερίδας της Κλινικής Αναισθησιολογίας & Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στα Ιωάννινα.

Θέματα όπως η προεγχειρητική βελτιστοποίηση των ασθενών, η μείωση των περιεγχειρητικών επιπλοκών από το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, η επίδραση της αναισθησιολογικής τεχνικής στην έκβαση του καρκινοπαθούς ασθενούς, το εξειδικευμένο περιεγχειρητικό monitoring αλλά και η κρισιμότητα της μετεγχειρητικής περιόδου στην έκβαση του ασθενούς τέθηκαν στο επίκεντρο του επιστημονικού προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 250 ιατροί τόσο από την επιστημονική κοινότητα της Αναισθησιολογίας όσο και από άλλες ειδικότητες.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσια της επιστημονικής εκδήλωσης η τιμητική διάκριση στον Ομότιμο Καθηγητή Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Στο σημαντικό έργο και την προσφορά του αναφέρθηκε ο Αναπλ. Καθηγητής Αναισθησιολογίας  Πέτρος Τζίμας, πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Διημερίδας. Μία ιδιαίτερη εκδήλωση σε ένδειξη αναγνώρισης των πολύχρονων προσπαθειών του.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καθηγητής κ. Μωυσής Ελισάφ, ο Αντιπρύτανης διοικητικών υποθέσεων, ακαδημαϊκών υποθέσεων και διοικητικής μέριμνας Καθηγητής κ. Μηνάς Πασχόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής κ. Δημήτριος Πέσχος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κα. Σταυρούλα Τσιάρα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας κα Μαλισιώβα Άννα, ο Δ/ντής του Χειρουργικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Καθηγητής κ. Μιχαήλ Μήτσης και πλήθος συνεργατών και συναδέλφων. Η θερμή ανταπόκριση και σημαντική συμμετοχή επιβεβαίωσαν την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση. Η επιστημονική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση της Κλινικής Αναισθησιολογίας & Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη συνέχιση αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ