Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 04:01
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

«Οι εργασίες δασοπροστασίας αναβαθμίζουν το Νησί των Ιωαννίνων»

Off

Τις εργασίες δασοπροστασίας στο Νησί παρακολούθησε από κοντά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς συνοδευόμενος από την Μαρία Τσιατούρα, Προϊσταμένη Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, τον Θεόδωρο Κολοβό, Δασάρχη Ιωαννίνων, την Ελένη Βάκκα, Διευθύντρια Δασών Ιωαννίνων και την Μαρία Μπουκουβάλα, Διευθύντρια Συντονισμού Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Τα έργα

Στην περιοχή πραγματοποιούνται κλαδεύσεις, φρυγανεύσεις, υλοτομία δέντρων και θάμνων, θρυμματισμός προϊόντων καθαρισμού, κατεργασία εδάφους και γενικές εκσκαφές.

Τα έργα εκτελούνται σε έκταση 100 στρεμμάτων, με προϋπολογισμό 134.000 ευρώ και χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού, ως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί προληπτικοί καθαρισμοί, απομάκρυνση συσσωρευμένης επί δεκαετίες καύσιμης βιομάζας σε 119 δασικές περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα καθαρισμών και αραίωσης της δασικής βλάστησης Antinero καλύπτει συνολική έκταση 52.000 στρεμμάτων, συντήρηση και διάνοιξη δασικών δρόμων 12.600 χιλιομέτρων και 2.000 χιλιόμετρων αντιπυρικών ζωνών.

Ο Γ. Αμυράς

Ο Γιώργος Αμυράς, δήλωσε σχετικά: «Φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντιπυρικής πρόληψης και δασοπροστασίας απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Εδώ, στο όμορφο Νησί των Ιωαννίνων, γίνεται μια εξαιρετική δουλειά, που αναβαθμίζει το δασικό οικοσύστημά  του, δίνοντας μια νέα εικόνα σ’ ένα δάσος στολίδι για την πόλη μας».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ