Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ για τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Off

Στα Γιάννενα έρχονται τον Νοέμβριο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Διοργανώνουν δύο προβολές ντοκιμαντέρ καθώς και μία ενημερωτική συνάντηση για ευκαιρίες εργασίας σε διεθνείς αποστολές.

Όλα θα εξελιχθούν στο Photometria Photography Center – PPC (21ης Φεβρουαρίου 184), εκεί όπου φιλοξενείται ήδη και η έκθεση φωτογραφίας «Μαρτυρίες – Βλέμματα», 1971 – 2021 Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum, 50 χρόνια στο πεδίο.

Τα ντοκιμαντέρ

Οι «Εγωιστές» και τα «Ημερολόγια Αποστολής» είναι δύο ντοκιμαντέρ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μέσα από τα οποία παρουσιάζεται η δράση της οργάνωσης και χαρτογραφούνται τα συναισθήματα και οι σκέψεις των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο.

Μετά τις προβολές των ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπροσώπους της οργάνωσης.

Το ντοκιμαντέρ «Εγωιστές», που θα προβληθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 21.00 πραγματεύεται την απόλυτη δέσμευση και αφοσίωση των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό χώρο στον ίδιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Διερευνά, όμως, και το κατά πόσο είναι εγωιστική μία τέτοια επιλογή. Ο καθένας ξεχωριστά μοιράζεται τα συναισθήματα και τις εμπειρίες του.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, 40 εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και οι αγαπημένοι τους, μιλούν χωρίς επιφυλάξεις για τον κίνδυνο, τη δέσμευση, την πρώτη αποστολή, τα βαθύτερα συναισθήματα, το πάθος, την επιστροφή στο σπίτι και τις ανείπωτες εμπειρίες που έχουν βιώσει.

Τα «Ημερολόγια Αποστολής» θα προβληθούν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 21.00. Με φόντο την ανθρωπιστική κρίση των Ροχίνγκια στο Νοτιανατολικό Μπανγκλαντές, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον Νικόλα Παπαχρυσοστόμου, στον ρόλο του ως επικεφαλής της επείγουσας παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Ο Νικόλας Παπαχρυσοστόμου δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Μετά τις σπουδές Οικονομίας στον Καναδά, ξεκινούσε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα σε πολυεθνική εταιρία στον χρηματοοικονομικό τομέα στην Αθήνα των αρχών των 00’s. Ο ίδιος όμως είχε άλλα σχέδια. Εντάχθηκε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, συμμετέχοντας σε αποστολές της οργάνωσης και μέσα από τις προσωπικές του σκέψεις, επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τις επιλογές του.

Πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Αποστολής» θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στον ίδιο χώρο ενημερωτική συνάντηση για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν σε διεθνείς αποστολές με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Επαγγελματίες από το πεδίο και μέλη της ομάδας Ανθρώπινου Δυναμικού παρουσιάζουν τις προκλήσεις και τη ζωή στις αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καθώς και τις ευκαιρίες εργασίας στην οργάνωση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Photometria Photography Center – PPC (21ης Φεβρουαρίου 184), Ιωάννινα

Σάββατο 19 Νοεμβρίου

21:00 – Προβολή ντοκιμαντέρ «Εγωιστές» (Διάρκεια: 55 λεπτά)

Σάββατο 26 Νοεμβρίου

19:30 – Ενημερωτική Συνάντηση – Ευκαιρίες εργασίας σε διεθνείς αποστολές με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

21.00 – Προβολή ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Αποστολής» (Διάρκεια: 27 λεπτά)

24/09/2022 – 11/12/2022

Έκθεση Φωτογραφίας: «Μαρτυρίες – Βλέμματα», 1971 – 2021 Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Magnum, 50 χρόνια στο πεδίο (ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Κυριακή: 17:00 – 21:00)

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ