Πολιτισμός

Μία έκδοση με τις «Λεπτομέρειες» των μουσείων

Off

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων προσθέτει μία ακόμη έκδοση στη διαδρομή των δύο κεντρικών κρατικών μουσείων της Ηπείρου που ανήκουν στην αρμοδιότητά της, του Αρχαιολογικού και του Βυζαντινού.

Πρόκειται για τις «Λεπτομέρειες – Ψηφιακή έκθεση και δράση – 2021-2022» με επιμέλεια Β.Ν. Παπαδοπούλου και Ελ. Κοτζαμποπούλου.

Στη συλλογική έκδοση παρουσιάζονται τα 14 ζεύγη επιλεγμένων «λεπτομερειών» από εκθέματα των δύο μουσείων που αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό κοινωνικό τόπο του μουσείου από τον Ιούλιο 2021 έως και τον Αύγουστο 2022.

Στα περιεκτικά, αλλά στοχευμένα κείμενα-σχόλια, οι αρχαιολόγοι της Εφορείας έφεραν στο προσκήνιο της συζήτησης με το ψηφιακό κοινό, μέσα και από το πρόσθετο συμμετοχικό βήμα της δράσης «Εχω μία απορία», αφετηρίες και τρόπους προσέγγισης και ερμηνείας υλικών προγραμμάτων από διαφορετικά πολιτισμικά και ιστορικά συμφραζόμενα. Ανιχνεύοντας οριοθετήσεις και σημασιοδοτήσεις της «λεπτομέρειας», στο γνωστικό πεδίο και στους αναστοχασμούς για αυτό, επιχειρήθηκε τα αφηγήματα των δύο μουσείων να «συναντηθούν», έστω πρόσκαιρα, πέρα από επιστημολογικούς ή άλλους συμβατικούς κερματισμούς.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ