Ήπειρος

Ανέπτυξε το ιδεολογικό του στίγμα

Off

Την αποφασιστικότητά του να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας τα επόμενα χρόνια και να την οδηγήσει σε μία διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν στην οποία βαδίζει σήμερα, εξέφρασε στην κεντρική του ομιλία στα Ιωάννινα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης. 
Απαλλαγμένος προφανώς από οποιοδήποτε άγχος για την καρέκλα του αρχηγού του κόμματος, και απελευθερωμένος πολιτικά, αφού η διαδικασία για τον ίδιο είναι μία γιορτή, όπως τόνισε άλλωστε, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο, να μιλήσει για τη διαδικασία των εκλογών, τις θέσεις του, τη Ν.Δ και το χαμένο ιδεολογικό της στίγμα, την Ελλάδα της αριστεράς και την ιδεολογική της υπεροχή, αλλά και για επιμέρους ζητήματα, που τέθηκαν από το ακροατήριο.
Όπως έκανε και το βράδυ της Κυριακής στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και την επομένη στις επισκέψεις του σε εκπροσώπους τοπικών φορέων, έτσι και τη Δευτέρα, ο κ. Γεωργιάδης «έσφαξε με το γάντι» τον συνυποψήφιό του Ευαγ. Μεϊμαράκη, για τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχει στην εσωκομματική διαδικασία, αλλά και τη στάση του απέναντι στους άλλους υποψηφίους. 
Ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει πάντως την ευκαιρία να απαντήσει και πάλι από τα Ιωάννινα, όπου θα βρεθεί το Σάββατο και θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στις 19.00 στο Grand Serai.
«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο», τόνισε και αναφέρθηκε στη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε δυναμικά, έχει μετατραπεί όμως σε… σούπα.
«Δε ζήτησα να παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος, γιατί τον εμπιστεύομαι απόλυτα, ότι θα τηρήσει τη διαδικασία και του ζητώ αυτήν εμπιστοσύνη να την τιμήσει. Εάν δε φροντίσει ο ίδιος να τηρηθεί η διαδικασία, το πρόβλημα δε θα είναι προσωπικό μαζί μου, αλλά το πρόβλημα θα είναι για τη Ν.Δ», σημείωσε.
Ούτε όμως για τον κ. Τζιτζικώστα επιφύλαξε καλύτερη μεταχείριση, λέγοντας πως το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να απαλλαγεί από τους επικοινωνιολόγους και να μιλήσει με θέσεις ουσίας.

Το ιδεολογικό στίγμα
Ένα μεγάλο τμήμα της ομιλίας του αναλώθηκε στην ιδεολογική επικράτηση της αριστερής ιδεολογίας στη χώρα από το 1981 μέχρι και σήμερα με το μικρό διάλειμμα της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ.
«Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση 22,5 χρόνια και σήμερα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το ίδιο ΠΑΣΟΚ, γιατί φορούσε το φωτοστέφανο της ιδεολογικής υπεροχής της αριστεράς και γιατί όταν τους βαρέθηκε ο Θεός και είπε να έρθει η Ν.Δ στην κυβέρνηση, εμείς αναλάβαμε την εξουσία φοβισμένοι και στην πρώτη φωνή της αριστεράς το βάζαμε στα πόδια», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε ό,τι είχε πει και στη συνέντευξη τύπου την Κυριακή, ότι εφόσον εκλεγεί ο Αλ. Τσίπρας θα κληθεί να λογοδοτήσει για τη ζημιά που έκανε στη χώρα.
Η συνέχεια ήταν το ίδιο ενδιαφέρουσα με τον κ. Γεωργιάδη να δίνει το λόγο στους παρευρισκόμενους που είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους και να θέσουν ερωτήματα, που απαντήθηκαν από τον υποψήφιο αρχηγός της Ν.Δ. Στη συζήτηση αυτή ξεχωριστό χρώμα έδωσε η κόντρα του με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΠΓΝΙ Γ. Φλούδα σχετικά με την κομματική προσήλωση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των σωματείων απέναντι στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας.
Θερμά λόγια επιφύλαξε ο κ. Γεωργιάδης για τον πολιτευτή της Ν.Δ Αντ. Μπέζα, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος συνεργάτης που είχε ποτέ, μνημονεύοντας την κοινή τους θητεία στο υπ. Υγείας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ