Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 07:24
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Νοεμβρίου 2015
Ήπειρος

Παραμένει εκτός λειτουργίας

Off

Εκτός λειτουργίας παραμένει το σύστημα της μονάδας υγείας του ΠΕΔΥ στα Ιωάννινα για τα ραντεβού των τακτικών ιατρείων, με συνέπεια αφενός να δημιουργείται πρόβλημα στην κανονική λειτουργία των ιατρείων και αφετέρου, οι ασθενείς να υποχρεούνται να κλείνουν τηλεφωνικά τα ραντεβού τους, και να επωμίζονται με το επιπλέον κόστος της τηλεφωνικής κλήσης. 
Το πρόβλημα βέβαια δεν προέκυψε τώρα, αλλά έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο και δεν έχει επιλυθεί, αφού όπως ενημέρωσε η διαχειρίστρια εταιρεία, απαιτείται η εισαγωγή ενός ειδικού μηχανήματος από το εξωτερικό και η εγκατάσταση σε αυτόν του συμβατού λογισμικού. 
Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να περάσει εύλογο χρονικό διάστημα με τη διοίκηση της ΥΠΕ να πρέπει πρώτα να εξετάσει το αίτημα, να εγκριθεί και να αναληφθεί η σχετική δαπάνη. Μέχρι τότε όμως, το σύστημα αναμένεται να έχει αλλάξει όπως προβλέπεται άλλωστε και έχει ανακοινωθεί σχετικά από το υπ. Υγείας. 
Έτσι, η μονάδα του ΠΕΔΥ αντιμετωπίζει το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των ασθενών, με μεσοβέζικες λύσεις. 
Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος της μονάδας του ΠΕΔΥ στα Ιωάννινα Κων. Φώτος, κάθε πρωί, παίρνουν τη λίστα των τηλεφωνικών ραντεβού για την ίδια ημέρα και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν όσους απευθύνονται στα τακτικά ιατρεία την ίδια μέρα, εφόσον υπάρχουν κενά ραντεβού. 
Είναι αδύνατο όμως με αυτόν τον τρόπο να κλείσει κάποιος ραντεβού για τις επόμενες ημέρες.
Αντιθέτως τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας
Ο κ. Φώτος στο μεταξύ αναφέρθηκε και στη συνεργασία με την διοίκηση της ΥΠΕ λέγοντας, ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο και καταβάλλεται κοινή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστούν διοικητικής φύσεως ζητήματα, αφού για κάθε αίτημα θα πρέπει να υποβάλλεται έγγραφο προς την ΥΠΕ, να ελέγχεται, να εγκρίνεται ή όχι και στη συνέχεια να αντιμετωπίζεται. Το πρόβλημα είχε τεθεί και στην πρόσφατη επίσκεψη του διοικητή της ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλου στα Ιωάννινα και ο κ. Φώτος τόνισε, ότι στις προθέσεις της διοίκησης είναι η δημιουργία αντίστοιχου τμήματος εγκρίσεων της ΥΠΕ στα Ιωάννινα, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος που απαιτείται για την ικανοποίηση των αιτημάτων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου