Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 11:15
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοεμβρίου 2022
Πολιτισμός

Γιορτή Απόσταξης Τσίπουρου από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

Off

Με μια εκδήλωση που συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια, μετά και από την αναστολή τριών ετών λόγω της πανδημίας, συνέχισε τη φετινή πορεία του το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννίνων. Πρόκειται για τη Γιορτή Απόσταξης Τσίπουρου, που πραγματοποιήθηκε, στους χώρους της Σχολής λόγω άστατου καιρού, στο Πάρκο Κουραμπά.

Όπως κάθε χρόνο, οι ίδιοι οι ενήλικοι χορευτές, με τις οδηγίες των δασκάλων εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής Ηλία Γκαρτζονίκα και Νίκου Νούσια, στήνουν τα ρακοκάζανα, φτιάχνουν παραδοσιακά εδέσματα από ηπειρωτικά αγροτικά προϊόντα και γλεντούν πάνω σε παραδοσιακούς ρυθμούς και τραγούδια, ιδίως του κύκλου του κρασιού.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κα Ελένη Ακονίδου, έγινε παρουσίαση του τρόπου της απόσταξης από τον Κώστα Γιώτη, ο οποίος μαζί με τους Βασίλη και Βούλα Σιώζου πρόσφεραν για μια ακόμη χρονιά τα ρακοκάζανα και τον εξοπλισμό για την εκδήλωση.

Το παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε συνόδεψαν οι μουσικοί: Βασίλης Παπαγεωργίου, Γιώργος Πατσούρας, Βασίλης Τσίκας, Διαμαντής Παπαναστασίου, Σαράντης Δράμαλης και Αποστόλης Δούγαλης.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου