Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 06:21
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Νοεμβρίου 2015
Ήπειρος

Με σχέδιο η ανάπτυξη της Άρτας

Off

Το «πράσινο φως» στο Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Δήμου έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων τη Δευτέρα. Πρόκειται για την εκπόνηση  της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου στο οποίο ζητήθηκαν προτάσεις των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και οι προτάσεις των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δήμου. 
«Το Επιχειρησιακό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο εμπεριέχει τις βασικές αρχές ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων έως το 2019, με σκοπό τη βελτίωση της αναπτυξιακής του δομής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Πρόκειται για άξονες και μέτρα που έχουμε εντάξει σε αυτή τη φάση, περισσότερο ενδεικτικά. Θα θέλαμε και τις προτάσεις όλων των παρατάξεων» ανέφερε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. 
Και συνέχισε: «Επιζητούμε τη διαβούλευση και όταν φθάσουμε στην τελική συζήτηση θα κάνουμε μια ειδική συνεδρίαση παρουσία και των κοινωνικών και θεσμικών φορέων της περιοχής ώστε να το συναποφασίσουμε. Το Σχέδιο πρέπει να είναι ρεαλιστικό και να στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη της Άρτας για τα επόμενα χρόνια». 
Οι προτάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών έλαβαν υπ’ όψιν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 (ΣΕΣ) καθώς και το όραμα της Δημοτικής Αρχής, για μια Άρτα σύγχρονη, που με γοργά και με στέρεα βήματα θα αναπτυχθεί σε μια σειρά τομέων, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η αγροτική παραγωγή.
Με σημαντικά νέα έργα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Τεχνικό Πρόγραμμα έργων του 2016. 
Το σύνολο του προγράμματος ανέρχεται σε έργα 4.617.545,21 ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι νέα (2.496.800 ευρώ). Το κόστος των συνεχιζόμενων έργων ανέρχεται σε 2.120.745,21 ευρώ. 
Μεταξύ άλλων, στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016 προβλέπεται ο εξωραϊσμός της πλατείας Καραϊσκάκη (120.000 ευρώ),  η κατασκευή στεγάστρων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και Μονοπωλίου και η τοποθέτηση κολωνακίων, αλτανών και δένδρων στους πεζόδρομους για αποτροπή της παράνομης στάθμευσης (200.000 ευρώ), η διαμόρφωση παιδικών χαρών στα πρότυπα των νέων προδιαγραφών ασφαλείας (200.000 ευρώ), οι επισκευές και οι επεκτάσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων (200.000 ευρώ), οι επισκευές αυλάκων και επεκτάσεις τεχνικών Δημοτικών οδών (100.000 ευρώ) και η διαμόρφωση Δημοτικού οικοπέδου στην γέφυρα Καλογήρου για στάθμευση των Δημοτικών οχημάτων και μηχανημάτων (70.000 ευρώ). 
Παράλληλα, προβλέπεται φωτισμός ιστορικών μνημείων Άρτας (αρχικά σε Παρηγορήτρια, Αγία Θεοδώρα και Κάστρο), η κατασκευή Ναού στο νέο Δημοτικό Κοιμητήριο Άρτας (α΄ φάση – φέρων οργανισμός), η επισκευή εγκαταστάσεων Δημοτικών γηπέδων, οι γεωτρήσεις στα Δημοτικά γήπεδα Κορφοβουνίου και Πλησιών και η διαμόρφωση τμήματος περιβάλλοντος χώρου κλειστού γυμναστηρίου Τ9 στους Κωστακιούς, το οποίο σύμφωνα με το Δήμαρχο θα είναι έτοιμο με την αυγή του νέου έτους. 
Νέες μελέτες θα γίνουν για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην Δυτική πλευρά της ιστορικής γέφυρας Αράχθου, για τη διαμόρφωσης της πλατείας Αγίας Θεοδώρας, για την ανάπλαση – αναθεώρηση σχεδίου πόλης στην Ανατολική Βαλαώρα, για την κατασκευή γεωτρήσεων στα Δημοτικά γήπεδα Κορφοβουνίου και Πλησιών και για τον κυκλικό κόμβο επί της Περιφερειακής οδού στην Δυτική είσοδο της πόλης. Το συνολικό κόστος των νέων μελετών ανέρχεται σε 223.800 ευρώ. 
Τέλος, να σημειωθεί ότι προβλέπονται (από τον προϋπολογισμό του νέου έτους) απαλλοτριώσεις για διάνοιξη δρόμων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας συνολικού ύψους 800.000 ευρώ. 

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου