Ήπειρος

Προωθώντας ένα μέλλον με αειφορία

Off

Ένα φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, την Κυριακή στις 11 το πρωί, με διοργανωτές το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τοβ Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Κατά την διάρκεια του δεστιβάλ θα παρουσιαστεί το δίκτυο που θα αναφέρεται στην αειφορία και συνδέεται με το Πρόγραμμα, Environmental Portfolio for Quality in University Education (EPOQUE), ένα πρόγραμμα που επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα γενιά επιστημόνων με σήμα κατατεθέν την έξυπνη εξειδίκευση σε σχέση με το περιβάλλον.
Ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην πρωτοβουλία σημειώνοντας ότι ο δήμος Ιωαννιτών είναι κοντά σε τέτοιες δράσεις και διοργανώσεις.
Η αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου, Κατερίνα Πλακίτση που είναι και η συντονίστρια της δράσης, προανήγγειλε και άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον, ενώ η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού στάθηκε στο νόημα του φεστιβάλ τονίζοντας την ανάγκη να περάσουν αυτές οι ιδέες στα παιδιά. 
Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο των εργασιών του εντατικού προγράμματος σπουδών   Erasmus. Το Πανεπιστήμιο ενώνει τις δυνάμεις του με τρία καταξιωμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης, το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι (Φινλανδία), το Πανεπιστήμιο της Νάπολης (Ιταλία) και Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ελλάδα), καθώς και δύο Ινστιτούτα: BEST (Αυστρία), και PiM (Μάλτα) και με μέσο καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές προάγει την έρευνα και στοχεύει στην καταπολέμηση προβλημάτων περιβαλλοντικής και κοινωνικής υφής για τη βελτίωση των συνθηκών της ανθρώπινης διαβίωσης.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου