Εκδηλώσεις

Αντιμετωπίζοντας την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες

Off

Εκδήλωση με θέμα «Έμφυλη βία- Γυναικοκτονίες. Η μάστιγα της εποχής μας- προτάσεις και λύσεις» διοργανώνει την Κυριακή στις 11.00 η Ν.Ε Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στις 11:30 στο Grand Serai. 

Θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δικηγόρο και η Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος της ΚΠΕ Επίσης στην εκδήλωσή θα συμμετέχουν με παρέμβαση τρεις γυναίκες της πόλης: Ρόη Ζηκίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Δ. Ιωαννιτών, Αναστασία Γιογλή, Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω, πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Βιργινία Γκέκα, πρώην Υπεύθυνη Ξενώνα Κέντρου Έρευνας και Υποστήριξης Θυμάτων Κακοποίησης και Κοινωνικού Αποκλεισμού (ΕΚΚΥΘΚΑ)

Όπως ανέφερε στο κάλεσμά του ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Β. Γαρδίκος πρόκειται για ένα «σοβαρό κοινωνικό θέμα, υπαρκτό, που χρήζει άμεσων πρωτοβουλιών από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας καθώς η έμφυλη βία έχει εξελιχθεί σε μάστιγα και τα θύματα της ξεπερνούν πολλές φορές και αυτά των συρράξεων.

Όσο και να ακούγεται, αυτό που λέω, υπερβολικό τα στοιχεία της έκθεσης του ΠΟΥ- 2022 εκτιμούν ότι 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως υφίσταται σωματική ή σεξουαλική βία κατά την διάρκεια της ζωής της.

Υπολογίζεται ότι περίπου 736 εκατομμύρια γυναίκες υφίστανται σωματική ή σεξουαλική βία από το σύντροφο ή σύζυγο ή συγγενή. Αριθμός που παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος και την τελευταία δεκαετία». «Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά πρωτοστατεί στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, στα θέματα ισότητας και κοινωνικής συνοχής.

Στην εκδήλωσή μας θα κατατεθούν οι προτάσεις του κινήματος μας καθώς και οι λύσεις που προτείνουμε», σημείωσε ακόμα και πρόσθεσε:

«Οφείλουμε με επίκεντρο την παιδεία να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία Να προβούμε σε μέτρα ολοκληρωμένης στήριξής των θυμάτων ενδοοικογενειακής Βίας

Να προχωρήσουμε στη νομική αναγνώριση του όρου «Γυναικοκτονία».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου