Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 08:50
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Να μη γυρίσουμε στην εποχή πριν το ΕΣΥ

Off

«Η κυβέρνηση μετατρέπει όλα τα κοινωνικά αγαθά σε εμπόρευμα και νομοθετεί ενάντια στο δημόσιο συμφέρον» τόνισε η Μερόπη Τζούφη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra με τον Γιώργο Μελιγγώνη, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως ανέφερε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η ΝΔ είχε ως διακηρυγμένο στόχο την ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας ήδη πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση το 2019».

Μάλιστα υπογράμμισε πως η πανδημία καθυστέρησε τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το σύνθημα Μητσοτάκη για το «τέλος της πανδημίας» έδωσε το σήμα για την κατεδάφιση του ήδη ταλαιπωρημένου ΕΣΥ.

Υπενθύμισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω μνημονίων και χρεωκοπίας, κατάφερε να εξασφαλίσει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων.

Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ θεσμοθετεί την επί πληρωμή περίθαλψη των ασφαλισμένων, προωθώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα στον τομέα της υγείας, αμφισβητώντας την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και διαμορφώνοντας συνθήκες για όσους έχουν είτε την οικονομική δυνατότητα είτε πολιτικό μέσο.

Κλείνοντας, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και αρνείται να συνηγορήσει στο να γυρίσει το σύστημα περίθαλψης της χώρας στην εποχή πριν την ίδρυση του ΕΣΥ.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως το νομοσχέδιο, ακόμα κι αν ψηφιστεί, θα είναι από τα πρώτα που θα καταργήσει η προοδευτική διακυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ