Επικαιρότητα

Στοχεύοντας στην προσβασιμότητα στο Πανεπιστήμιο

Off

Με τη συμπλήρωση τριών ετών από τη σύσταση και έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Προσβασιμότητας και Κοινωνικής Στήριξης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Μονάδα έχει διανύσει μία εξαιρετικά μεγάλη απόσταση, με πολλαπλά οφέλη για τους φοιτητές που τυγχάνουν της ενημέρωσης, αλλά και της βοήθειας από τη Μονάδα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η Μονάδα Προσβασιμότητας και Κοινωνικής Στήριξης Φοιτητών του Πανεπιστημίου πραγματοποίησε μία ενημερωτική εκδήλωση σε αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Καρ. Παπούλιας» στην οποία παρουσιάστηκε η παρούσα κατάσταση,  η προοπτική και ο σχεδιασμός για τη βελτίωση της λειτουργίας της,  το επόμενο διάστημα.

Συνολικά, όπως ανέφερε η Λουκία Χρυσάφη, στέλεχος της Μονάδας,

ο αριθμός των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με κάποιας μορφής αναπηρία φτάνει τους 457, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι στο προπτυχιακό επίπεδο.

Το μεγάλο κέρδος όμως όπως εξήγησε, είναι η σταδιακή ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Μονάδας, που μπορεί πλέον να παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη στους φοιτητές, ηλεκτρονικές υπηρεσίες και βοήθεια σε επιμέρους ζητήματα που υπό προϋποθέσεις μπορούν να οδηγήσουν στον κοινωνικό αποκλεισμό του ατόμου.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Παναγιώτη Αντωνόπουλου, καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, που περιέγραψε την εμπειρία της διδασκαλίας από έναν τυφλό καθηγητή στο Πανεπιστήμιο.Στην αρχή της εκδήλωσης αναγνώστηκε ο χαιρετισμός του αντιπρύτανη, αρμόδιου για θέματα φοιτητικής μέριμνας, Μηνά Πασχόπουλου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ