Εκδηλώσεις

Με επιτυχία το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων

Off

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων.

Γεύσεις και αρώματα από τις παραδοσιακές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα της Άρτας, παρουσίασαν live στο κοινό οι κορυφαίοι βραβευμένοι σεφ και συγκεκριμένα ο σεφ με αστέρι Michelin Νίκος Φωτιάδης, ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και ο σεφ  Θανάσης Τάσσος. Αλλά και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι σπουδαστές του ΙΕΚ Μαγειρικής, είχαν μαγειρέψει συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα. Ενώ οι σεφ μέλη της Chef’s Brigade Greece, η οποία ιδρύθηκε με σκοπό την συμβολή τους στην διατήρηση της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας, μοιράστηκαν τα μυστικά τους με το κοινό, που παρακολουθούσε την live μαγειρική τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου με επίσκεψη μαθητών σε επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με επιστημονική ημερίδα από καθηγητές του Τμήματος Γεωπονίας, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Άρτας.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ  Γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων του Δήμου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και συνδιοργανωτές, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την ΑΔΑΕ ΟΤΑ, το Επιμελητήριο Άρτας, τον Σύλλογο Εστίασης & Διασκέδασης Νομού Άρτας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, το ΙΕΚ Μαγειρικής, τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, τον Α.Σ. Τιτάνες Άρτας, τον Σύλλογο Γυναικών Άρτας “Θεά Δήμητρα”, και τους Πολιτιστικούς και Μορφωτικούς Συλλόγους: “ο Σκουφάς”, “ο Μακρυγιάννης”, Κωστακιωτών, “οι Μερακλήδες”, Φίλων Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας Άρτας, Πολύδροσου “Άγιος Αθανάσιος”, Γραμμενίτσας “το Γαϊτανάκι”, Ροδαυγής “Αγία Παρασκευή”, Παντάνασσας “ο Άγιος Νικήτας”, Κορωνησίας, Μελισσουργιωτών “ο Άη Μάρκος”,  τους οποίους ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά για την στήριξη τους, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων στην Άρτα.

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά των αρτινών επιχειρήσεων και μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων που προσέφεραν στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας τα προϊόντα τους.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ