Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 12:07
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

ΕΚΑΒ ΗΠΕΙΡΟΥ Εκπαιδεύοντας τους πολίτες στην παροχή πρώτων βοηθειών

Off

Αφιερωμένη στη μνήμη των δύο συναδέλφων τους, διασωστών του ΕΚΑΒ, που το 2012 έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα, εν ώρα καθήκοντος, ήταν η χθεσινή δράση του παραρτήματος Ιωαννίνων της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, έτσι και χθες, η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει, να ενημερώσει, αλλά κυρίως να παρουσιάσει στην πράξη, μερικές απόλυτα χρήσιμες οδηγίες παροχής πρώτων βοηθειών. Αρκετοί πολίτες που διέρχονταν από το σημείο σταμάτησαν στην κεντρική πλατεία για να ενημερωθούν και να δουν από κοντά μερικές χρήσιμες, όσο και κρίσιμες λεπτομέρειες από εκείνες που σε μία δύσκολη στιγμή, μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες για μία ανθρώπινη ζωή.

Όπως ανέφεραν οι διασώστες του ΕΚΑΒ Αθανασία Οικονόμου και Χρήστος Σιώλος αντίστοιχα, η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα παροχής πρώτων βοηθειών, ή έστω και της απλής ενημέρωσης του ΕΚΑΒ τις πρώτες κρίσιμες στιγμές, που κάποιος χρειάζεται βοήθεια, έχει αποδειχθεί, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για την παροχή φροντίδας και συνακόλουθα για την σωτηρία μίας ανθρώπινης ζωής. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό χαρακτήρισαν αμφότεροι το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των πολιτών αλλά και μέσω των συλλογικών δράσεων, από φορείς, συλλογικότητες και από τα σχολεία, για την παρουσίαση σεμιναρίων πρώτων βοηθειών.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ