Επικαιρότητα

Προωθώντας την τοπική παραδοσιακή τέχνη

Off

Με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων και βραβείων στους συμμετέχοντες δημιουργούς, ολοκληρώθηκε το διασυνοριακό πρόγραμμα με τίτλο Creative Hubs, που χρηματοδοτήθηκε μέσω Interreg με εταίρο την Περιφέρεια Ηπείρου και την επιστημονική καθοδήγηση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία και δυνατότητα να παράξουν σύγχρονα ενθυμήματα υψηλής αισθητικής και ποιότητας, με βάση μοτίβα της πολιτιστικής μας παράδοσης και ιστορίας.

Έτσι, η τοπική παραδοσιακή τέχνη σε διάφορες μορφές, περνά μέσω της ψηφιακής επεξεργασίας σε μία νέα κατάσταση, που μπορεί να προωθηθεί και να αναπτυχθεί παράλληλα από την δημιουργική βιομηχανία. Χρησιμοποιώντας μοτίβα από διάφορα αντικείμενα του τοπικού πολιτισμού, παρήχθησαν αρχικά ιδέες και στη συνέχεια, οι ιδέες αυτές πέρασαν στο στάδιο της αποτύπωσής τους, σε διάφορα αντικείμενα που μπορούν να αξιοποιηθούν ως ενθυμήματα.

Στην εκδήλωση απονομής των τιμητικών διακρίσεων και βραβείων παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, ο Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών και αντιπρύτανης πλέον του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ξενοφών Μπήτσικας και οι εταίροι του προγράμματος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου και της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου