Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 09:13
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

«Αναστέλλουμε κάθε ανοχή και συνενοχή…»

Off

Με κοινό δελτίο τύπου που συνυπογράφουν και οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων, η αντιπολίτευση στον δήμο Μετσόβου απαντά στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής και στις δηλώσεις του δημάρχου κ. Τζαφέα στο ITV, σχετικά με τη μη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και κατά συνέπεια και στη μη δυνατότητα σύνταξης και ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2023.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι τρεις επικεφαλής κ.κ Βασιλείου, Σούλτης και Μπιτούνης αναφέρουν πως δεν πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στη δημοτική αρχή και στον κ. Τζαφέα, που επιχειρεί, όπως αναφέρουν να μη γίνει κανείς έλεγχος στον δήμο και στις επιχειρήσεις του, έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο συνεννόησης και διαλόγου.

«Αναστέλλουμε κάθε ανοχή και συνενοχή σε έναν Δήμαρχο που έχει το θράσος να λέει δημόσια ότι δεν έχει καμία σχέση με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό η εκ νέου χρηματοδότηση μιας καταχρεωμένης επιχείρησης του Δήμου, με χρέη που ίσως ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ, αλλά και έναν Πρόεδρο που προκαλεί με τη στάση του αλλά και την εν γένει διαχείριση (ίσως και κακοδιαχείριση…) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μετσόβου.

Συνοπτικά αναφέρουμε μόνο ότι η πρώτη μας επιστολή για το εν λόγω θέμα στάλθηκε στις 27 Απριλίου 2022 και κατόπιν ακολούθησαν δεκάδες έγγραφα και άπειρα ψέματα του Δημάρχου για να καταλήξουμε μετά από έξι μήνες εμποδίων σε αποφάσεις του Δ.Σ Μετσόβου τόσο για Έκτακτο Διαχειριστικό Έλεγχο της Κοινωφελούς όσο και για άμεση Αντικατάσταση του Προέδρου της.

Εννοείται ότι ακόμα και τώρα τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς δεν εκτελούν τις εν λόγω αποφάσεις καθώς επικαλούνται συνεχώς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου. Μάλιστα εντύπωση προκαλούν οι προκλητικές τους δηλώσεις ¨ό,τι και να ψηφίσετε θα το κόψει η Αποκεντρωμένη!¨

Όλους αυτούς τους μήνες έχουμε διαμηνύσει με κάθε τρόπο ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην εκ νέου χρηματοδότηση της Κοινωφελούς αν συνεχίσει ο Δήμαρχος να καλύπτει τόσο τον εαυτό του όσο και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς. Είναι αδιανόητο ότι ακόμα και σήμερα που έχει αποφασιστεί επίσημα από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Έκτακτος Διαχειριστικός Έλεγχος της Κοινωφελούς, ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο προχώρησαν άρον άρον σε τακτικό έλεγχο για να παραπλανήσουν πάλι τους δημότες και μάλιστα ξέχασαν να μετρήσουν κάποιες Χιλιάδες Ευρώ από το Ταμείο.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν λαμβάνει υπόψη του ότι η παράταξή του δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και επομένως θα πρέπει να συνεννοείται με τις τρεις (3) άλλες Δημοτικές Παρατάξεις για την διαχείριση του Δήμου. Πρόθεσή μας ήταν και είναι να συνεργαζόμαστε μαζί του για το καλό όλου του Δήμου και των Δημοτών.  Αντιθέτως αυτός ενεργεί με τρόπο αυταρχικό, χωρίς να λαμβάνει ποτέ υπόψη του τις προτάσεις μας και προσπαθεί να δικαιολογήσει την θέση του εκδίδοντας δελτία τύπου», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ