Επικαιρότητα

«Σπάει» αρνητικά ρεκόρ η αιθαλομίχλη

Off

«Έσπασε» το αρνητικό ρεκόρ στην καταγραφή συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα στην πόλη των Ιωαννίνων, με τους σταθμούς μέτρησης να καταγράφουν την υψηλότερη τιμή τους στα 464 mg/ κυβικό μέτρο στις 21.00 της Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια ημέρα καταγράφηκε και η υψηλότερη μέση τιμή σε επίπεδο 24ώρου, που έφτασε τα 208 mg, με το ανώτατο όριο επικινδυνότητας που θέτει ο Παγκόσμιας Οργανισμός Υγείας να είναι τα 50mg.

Ο συνδυασμός της υψηλής υγρασίας, με την ξηρασία, την άπνοια και την αιθαλομίχλη λόγω της χρήσης τζακιών στο λεκανοπέδιο, έχουν δημιουργήσει μία απελπιστική εικόνα το μεγαλύτερο διάστημα των ημερών, ειδικότερα όμως από τις απογευματινές ώρες και το βράδυ.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Μετεωρολογίας Άρης Μπαρτζώκας, τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να μεταβληθούν για το επόμενο δεκαήμερο με τον καιρό να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, με υψηλά επίπεδα υγρασίας, σχετική άπνοια και καθόλου βροχοπτώσεις.

Έτσι, για πολλοστή φορά απηύθυνε έκκλησης στους πολίτες να περιορίσουν αφενός την χρήση τζακιών, καθώς όμως και τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητο, ενώ καλό θα είναι να περιοριστεί και η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους ή όπου γίνεται, οι πολίτες να χρησιμοποιούν τη μάσκα προστασίας.

«Δε φαίνεται δυστυχώς, καμία μεταβολή του καιρού, που θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και το επόμενο δεκαήμερο, επομένως η ατμόσφαιρα στην πόλη θα συνεχίσει να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ