Επικαιρότητα

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Off

Η  Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) σύμφωνα με το οποίο χτες Δευτέρα, το βράδυ προβλέπεται πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στο Ιόνιο.

Με βάση τις προβλέψεις η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή των εμπλεκομένων φορέων, δήμων και πολιτών.

Πιο αναλυτικά, πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (09-01-2023) έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και από θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

– Τρίτη (10-01-2023)

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β) Θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 8 τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

γ) Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Την Τετάρτη (10-01-2023)

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

β) Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στα Ιόνιο.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ