Επικαιρότητα

Χάνουν τη στήριξη για τις αυξήσεις στις ζωοτροφές

Off

Αίτημα προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα της υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για το σύνολο των δικαιούχων, που χωρίς δική τους ευθύνη έμειναν έξω από το πρόγραμμα της έκτακτης προσωρινής στήριξης για τις αυξήσεις στις ζωοτροφές, υπέβαλε το τοπικό γραφείο του ΟΣΔΕ στην «Ένωση Αγροτών» Ιωαννίνων.

Το μέτρο 22 για την έκτακτη προσωρινή στήριξη σε πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις της χώρας ώστε να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών, κρίθηκε εξαρχής ιδιαίτερα σημαντικό πλην όμως η διαδικασία και τα προβλήματα με την πλατφόρμα αφενός και η καθυστερημένη ανταπόκριση του ΟΠΕΚΕΠΕ στα ερωτήματα που υποβάλλοντα από όλη τη χώρα για διευκρινίσεις, είχαν ως αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να μείνουν εκτός της ενίσχυσης.

Όπως ανέφερε ο Στ. Τασιούλας, προϊστάμενος του ΟΣΔΕ στην «Ένωση Αγροτών», τα πρώτα προβλήματα αφορούσαν στη λειτουργία της πλατφόρμας και τα μεγαλύτερα προέκυψαν στην πορεία, όταν δε δίνονταν εν μέσω της εορταστικής περιόδου, απαντήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Φτάσαμε στις 9 Ιανουαρίου για να μας δώσουν διευκρινίσεις και ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 10 του μήνα. Καταφέραμε και αποστείλαμε όλες τις αιτήσεις πλην όμως όπως διαπιστώνεται, ένας αριθμός 40 εν δυνάμει δικαιούχων δεν κατάφερε καν να μπει στην πλατφόρμα για να υποβάλλει τη δήλωση ενδιαφέροντος. Έτσι απευθυνόμαστε εκ νέου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στο υπουργείο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να διορθωθούν τα όποια λάθη υπήρχαν και να ενταχθούν στη διαδικασία της έκτακτης ενίσχυσης όλοι οι πτηνοτρόφοι και κτηνοτρόφοι, που χρειάζονται τα χρήματα αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ