Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 12:28
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Εντός του 2024 η γεώτρηση στο «οικόπεδο» των Ιωαννίνων

Off

Εντός του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει η ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο των Ιωαννίνων, το οποίο διαχειρίζεται η Energean, καθώς ο συνδυασμός της πολύμηνης εξέτασης της Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων, με τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών το προσεχές διάστημα, οδηγούν χωρίς άλλο στη μικρή χρονική μετάθεση για την έναρξη των ερευνών.

Όπως είχε προϊδεάσει σε δηλώσεις του από τον δήμο Ζίτσας και την έδρα του την Ελεούσα λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Energean Σωτ. Χιωτάκης, η εταιρεία επρόκειτο να καταθέσει στο ΥΠΕΝ την μελέτη για τους περιβαλλοντικούς όρους, όπως και έγινε.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου την Τετάρτη, για την έγκριση της ΑΕΠΟ θα απαιτηθεί διάστημα περίπου 8 μηνών από τις υπηρεσίες του υπουργείου, διάστημα που ίσως γίνει και μεγαλύτερο εάν απαιτηθούν πρόσθετα στοιχεία και διευκρινίσεις.

Ενδέχεται μάλιστα όπως τα δημοσιεύματα αναφέρουν, να απαιτηθεί και ένα επιπλέον διάστημα μεταξύ 4 έως 6 μηνών, για την προετοιμασία της εταιρείας εφόσον εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι, για την αναζήτηση του κατάλληλου γεωτρύπανου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ