Ήπειρος

Επιβάλλεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Off

Ακόμη και απρόοπτα εμπόδια, όπως η επέτειος του Πολυτεχνείου (!) βρίσκει στην προσπάθειά της η Τράπεζα Ηπείρου ώστε να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου. 
Η γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, ιστορικής σημασίας για το μέλλον της στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τρίτη, ξεκίνησε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν φτάσει οι εγκρίσεις της ΤτΕ για την απόφαση αύξησης των κεφαλαίου, της έκδοσης ομολόγων και της τροποποίησης του καταστατικού. Ο λόγος ήταν ότι τα κεντρικά γραφεία της ΤτΕ στην Αθήνα έκλεισαν χθες στη μία το μεσημέρι, από το φόβο των επεισοδίων λόγω της πορείας για το Πολυτεχνείο…
Η γεν. συνέλευση άρχισε, όμως διακόπηκε στην πορεία και προσδιορίστηκε ξανά για την ερχόμενη Τρίτη 24 Νοεμβρίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.
Νωρίτερα και μέχρι ο εκ των νομικών συμβούλων της Τράπεζας Μαν. Καπελίδης εξηγήσει τους λόγους της επιβαλλόμενης διακοπής, ο πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου Κ. Ζωνίδης αναφέρθηκε στους λόγους που επιβάλλουν όχι απλώς την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, αλλά την κάλυψη του συνόλου της αύξησης αυτής από τα μέλη της και μη, που πρέπει να προέρχονται από την ηπειρωτική κοινωνία. 
«Εκ μέρους του Δ.Σ, καλώ τα μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου να συμμετάσχουν στη ΓΣ και κυρίως, να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζάς μας έως και την 11/12/2015. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου πρέπει να παραμείνει στους συνεταίρους της. Πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τους Ηπειρώτες. Πρέπει να παραμείνει ως εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς. Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας, να στηρίξουμε τη συνέχεια της λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου», ανέφερε ο κ. Ζωνίδης.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο γεν. διευθυντής της Τράπεζας Ηπείρου Βασίλης Τσουκανέλης που αναφέρθηκε στο οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο η Τράπεζα στάθηκε όρθια παρά τις δυσκολίες για να χαρακτηρίσει στη συνέχεια ως μοναδική ευκαιρία τη δυνατότητα που έχουν όλοι οι Ηπειρώτες, να βοηθήσουν ώστε η Τράπεζα να διατηρήσει και να ενισχύσει τον τοπικό της χαρακτήρα.
«Η Τράπεζα Ηπείρου, 38 χρόνια μετά τη δημιουργία της μεγάλωσε, καλύπτει πλέον ολόκληρη την Ήπειρο, παρέχει εξαιρετικές τραπεζικές υπηρεσίες στο σύνολο των νοικοκυριών και επιχειρήσεων και αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη των Ηπειρωτών σε συνεργασία με την περιφέρεια ,τους δήμους όλης της Ηπείρου, του πανεπιστήμιου μας, των Επιμελητηρίων και των Συνεταιρισμών των Συλλόγων των επιχειρήσεων αλλά και των απλών πολιτών, είναι για μας το αναγκαίο αλλά και ικανό καύσιμο που τροφοδοτεί την ανάπτυξη μας και θωρακίζει την ύπαρξη μας. Οφείλουμε να την προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε το χαρακτήρα της διασφαλίζοντας ότι ο έλεγχος της θα παραμείνει σε χεριά Ηπειρωτών, κάτι που είναι εφικτό αν αποκλείσουμε με τη δική μας μαζική συμμετοχή την ανάγκη συμμέτοχης θεσμικών επενδυτών ή του ΤΧΣ όπως προβλέπεται από το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Η παρέμβαση 
του δημάρχου Θ. Μπέγκα
Τη στήριξη του δήμου Ιωαννιτών στο εγχείρημα της Τράπεζας Ηπείρου εξέφρασε ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, που πήρε το λόγο στη γεν. συνέλευση.
Ο δήμαρχος σημείωσε ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όλοι οι Ηπειρώτες καλούνται να στηρίξουν την προσπάθεια της Τράπεζας να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια στην κρίσιμη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης. 
«Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου από τη δημιουργία της ήταν – και θα πρέπει να παραμείνει – μια Τράπεζα λαϊκής βάσης.  Στηρίχθηκε από τους Ηπειρώτες και στήριξε όλα αυτά τα χρόνια την τοπική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας. Σε αυτόν τον κομβικό για την πορεία της στόχο,  είμαστε όλοι στο πλευρό της για να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα της Συνεταιριστικής Τράπεζας», κατέληξε ο δήμαρχος Ιωαννίνων. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου