Επικαιρότητα

Στις κάλπες για τον νέο πρόεδρο

Off

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να εκλέξουν το νέο αρχηγό του κόμματος, επιλέγοντας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, που έφτασαν στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, μέσα από μία διαδικασία, που σε πολιτικό επίπεδο δεν ήταν αδιάφορη, μετατράπηκε όμως σε τέτοια, λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων σε άλλα πεδία της εσωτερικής και της διεθνούς πολιτικής. 
Υπό φυσιολογικές πολιτικές συνθήκες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η εκλογή ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος, θα αποτελούσε μείζον θέμα για την επικαιρότητα της χώρας, όμως στην παρούσα χρονική συγκυρία φαίνεται πως ακόμη και η βάση του κόμματος, δεν ασχολείται με τον ζήλο που θα περίμενε κάποιος με την εκλογική αναμέτρηση.
Βαγγ. Μεϊμαράκης, Κυρ. Μητσοτάκης, Αποστ. Τζιτζικώστας και Αδ. Γεωργιάδης διεκδικούν την ψήφο των νεοδημοκρατών και όσων άλλων προσέλθουν ενδεχομένως να ψηφίσουν, αυτόν που θεωρούν καταλληλότερο για να βγάλει ουσιαστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη δύσκολη θέση, στην οποία έχει βρεθεί μετά τις αλλεπάλληλες ήττες σε εκλογικές αναμετρήσεις.
Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί την Κυριακή με τις κάλπες να ανοίγουν στις 7 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα. 
Το ζήτημα που είχε προκύψει στην αρχή της διαδικασίας ως διαφωνία μεταξύ των υποψηφίων για το ποιοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν λύθηκε και οι κάλπες είναι ανοιχτές σε όλους είτε πρόκειται για εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος είτε όχι, που μπορούν να ψηφίσουν και ταυτόχρονα να εγγραφούν – εάν δεν είναι ήδη – ως μέλη της Ν.Δ, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 3 ευρώ. 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Βασίλης Αϊβατίδης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ στη διαδικασία της Κυριακής, ενώ επί της διαδικασίας και επί των εκλογικών τμημάτων που θα λειτουργήσουν στα Ιωάννινα, αναφέρθηκε ο Μιχάλης Μπίγγος, γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν
Στην εκλογή του νέου Προέδρου της Ν.Δ. μπορούν να συμμετάσχουν οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή του διαβατηρίου, ή του διπλώματος οδήγησης, για την ταυτοπροσωπία τους και την καταβολή τριών ευρώ. 
Εγγραφές νέων φίλων και νέων μελών του κόμματος της Ν.Δ, θα πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στα  εκλογικά τμήματα. 
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα επιθυμούν. Σε περίπτωση όμως επαναληπτικών εκλογών την επόμενη Κυριακή, υποχρεούνται να ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, χωρίς βέβαια να καταβάλλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ.

 

Τα εκλογικά τμήματα 
στην ΠΕ Ιωαννίνων 

Στην ΠΕ Ιωαννίνων θα λειτουργήσουν 25 συνολικά εκλογικά τμήματα που είναι τα εξής:
– Ιωαννίνων πέντε (5) στο κέντρο Λιθαρίτσια.
– Ανατολής στο πρώην Δημαρχείο Ανατολής.
– Περάματος στο πρώην Δημαρχείο 
  Περάματος.  
– Κατσικάς στο πρώην Δημαρχείο Παμβώτιδας.
– Πεδινής στο πρώην Δημαρχείο Μπιζανίου.  
– Ελληνικού στο κοινοτικό κατάστημα 
  Ελληνικού.
– Β. Τζουμέρκων στο Δημαρχείο Πραμάντων. 
– Δωδώνης στο Δημαρχείο στην Αγ. Κυριακή.
– Δωδώνης στο πρώην Δημαρχείο Δωδώνης.
– Δωδώνης στο πρώην Δημαρχείο 
  Δερβιζάνων.
– Ζίτσας στο πρώην Δημαρχείο στην Ελεούσα.
– Ζίτσας στο πρώην Δημαρχείο στο Βουτσαρά.
– Ζαγορίου στους Ασπράγγελους.
– Ζαγορίου στους Μηλιωτάδες.
– Στο Μικρό Περιστέρι.
– Στο Μέτσοβο.
– Στην Κόνιτσα.
– Στο Κεφαλόβρυσο.
– Στο Δελβινάκι.
– Στον Παρακάλαμο.
– Στο Καλπάκι.  
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου