Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:44
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ Ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται ο στόλος των οχημάτων

Off

Με ένα υπερσύγχρονο καλαθοφόρο ενισχύθηκε ο στόλος οχημάτων του δήμου Ζίτσας, μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

Η προμήθεια του συγκεκριμένου καλαθοφόρου με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ περίπου έγινε μέσα από το «Φιλόδημος» ενώ «στον αέρα» αναμένεται να βγει το αμέσως επόμενο διάστημα και η προκήρυξη για την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου, όπως και των Σταθμών Φόρτισης, με προϋπολογισμό άνω του 1 εκ. ευρώ.

Για μία προσπάθεια ενίσχυσης των μέσων που διαθέτει ο δήμος Ζίτσας ενισχύοντας και ανανεώνοντας τον στόλο του έκανε λόγο ο δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος, υπενθυμίζοντας πως το συγκεκριμένο όχημα έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων οχημάτων που προμηθεύτηκε ο δήμος την τελευταία τριετία.

«Ο εκσυγχρονισμός του στόλου των οχημάτων του δήμου αποτελεί κυρίαρχο μέλημά μας, καθώς έτσι εξασφαλίζουμε ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα επιτυγχάνουμε αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες με μικρότερο κόστος.

Το καινούργιο καλαθοφόρο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νέων οχημάτων (σ.σ απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και απορριμματοφόρο σύμμεικτων, φορτηγό όχημα) που προμηθευτήκαμε τα τελευταία χρόνια αξιοποιώντας στο έπακρο χρηματοδοτικά «εργαλεία» όπως είναι το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ανέφερε ο κ. Πλιάκος.

Η πρόταση

για ΙΕΚ Χειριστών

Το μείζον ζήτημα φυσικά όχι μόνο για τον δήμο Ζίτσας αλλά για τους περισσότερους δήμους της χώρας είναι το προσωπικό, καθώς όπως λένε πολλοί αιρετοί, αυτή τη στιγμή διαθέτουν περισσότερα οχήματα από υπαλλήλους. Ο κ. Πλιάκος τόνισε, ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι υπαρκτό, αφού από τα χρόνια της μνημονιακής κρίσης κι έπειτα, οι προσλήψεις στην αυτοδιοίκηση γίνονται με το σταγονόμετρο, έθεσε όμως και ένα άλλο παρεμφερές ζήτημα με εξαιρετικό επίσης ενδιαφέρον. «Εμείς πήραμε την έγκριση να προχωρήσουμε στην πρόσληψη ενός χειριστή, μετά από προσπάθειες σχεδόν τεσσάρων ετών. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι χειριστές μηχανήματων στην αγορά και αυτό που έχουμε προτείνει είναι να ιδρυθεί ένα ΙΕΚ χειριστών μηχανημάτων που θα έχουν και την εξειδίκευση και την πιστοποίηση», ανέφερε.

Για μία σημαντική προσθήκη στο στόλο των οχημάτων του δήμου, έκανε λόγο ο Δημ. Γιαννούλης εργαζόμενος και εκ των χειριστών μηχανημάτων του δήμου Ζίτσας.

Το καλαθοφόρο όχημα διαθέτει τα πλέον σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά της κατηγορίας του, ενώ όπως ανέφερε ο Σωκρ. Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής, διαθέτει αυτόματο σύστημα διάγνωσης βλαβών τόσο του οχήματος, όσο και του καλαθοφόρου, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τον οδηγό και χειριστή του.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ