Επικαιρότητα

Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάβασης

Off

Τις δυνατότητες και τις προοπτικές που καλείται να αξιοποιήσει ώστε να περάσει με επιτυχία τη δύσκολη διαδικασία της μετάβασης στην οποία βρίσκεται, ανέλυσε για την Ευρώπη ως ένα ενιαίο οικοδόμημα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και παρέστη και στο σεμινάριο για τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων την επόμενη ημέρα και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και επικαιρότητα, αλλά και στο διακύβευμα των ευρωεκλογών του 2024 για το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών.

Οι προοπτικές

της Ευρώπης

Ερωτηθείς σχετικά για την πορεία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και το πόσο πλήττεται από την εικόνα των σκανδάλων που συνταράσσουν το τελευταίο διάστημα των Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε, ότι αυτό που ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί από την πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών είναι, ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου στην καθημερινότητα των πολτών, με τις αποφάσεις που αφορούν και αλλάζουν τις ζωές μας. «Είναι αλήθεια, ότι υπάρχει μικρή συμμετοχή και ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και αυτό γιατί δεν έχουμε καλλιεργήσει το αίσθημα, ότι οι ζωές μας, η καθημερινότητά μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί. Την τρέχουσα περίοδο η Ευρώπη βρίσκεται σε μια διαδικασία μετάβασης, και στόχος της θα πρέπει να είναι να παραμείνει ενεργειακά ανεξάρτητη από τρίτες χώρες και να είμαστε ισχυροί ανταγωνιστές. Όσο η Ευρώπη εξαρτάται από άλλους, η μετάβαση αυτή θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη και γι’ αυτό είναι κρίσιμο ζήτημα να συνδιαμορφώσουμε συμμαχίες που θα μας οδηγήσουν σε μία σταθερή πορεία», ανέφερε αρχικά.

Η καθημερινότητα

με αμαξίδιο

Ζώντας την καθημερινότητα τα τελευταία χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο κ. Κυμπουρόπουλος έχει τη δυνατότητα να διακρίνει ομοιότητες και διαφορές στον τρόπο αντίληψης και αντιμετώπισης αντίστοιχα, των ανθρώπων που βρίσκονται καθηλωμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο σε σχέση με την Ελλάδα. «Έχουμε μία διαμορφωμένη αντίληψη στη χώρα μας, ότι η Ελλάδα βρίσκεται πίσω σε όλα τα ζητήματα, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Σε πολλά μάλιστα ζητήματα, η Ελλάδα είναι μπροστά σε πολλούς δείκτες, σε κάποια άλλα είναι κάπου στη μέση και υπάρχουν και κάποια στα οποία υστερεί. Η Ελλάδα όμως, δεν είναι η τελευταία αμαξοστοιχία του τρένου της Ευρώπης. Βρίσκεται μπροστά και καθοδηγεί με τις αποφάσεις, τις πολιτικές της και τις προτάσεις της, τις εξελίξεις σε πολλά ζητήματα. Για τους ανθρώπους που κινούνται με αμαξίδια επίσης, η καθημερινότητα στην Ευρώπη δεν είναι τόσο εύκολη. Υπάρχουν κι εκεί προβλήματα, δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Κυμπουρόπουλος.

Καταλήγοντας, δεν έκρυψε την επιθυμία του να είναι εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ για τις ευρωεκλογές του 2024.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ