Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 02:15
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2023
Εκδηλώσεις

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα Erasmus

Off

Με μεγάλη ανταπόκριση των φοιτητών πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση-παρουσίαση (Info-Day) για το πρόγραμμα Erasmus+ που διοργάνωσε η Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ενόψει της συμπληρωματικής Προκήρυξης για το Σχέδιο 2022 Erasmus+, πάνω από 200 φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να θέσουν πλήθος ερωτημάτων, να διατυπώσουν προβληματισμούς και να επιλύσουν απορίες για θέματα που αφορούν στη συμμετοχή και υλοποίηση της κινητικότητας μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Στη ζωντανή και διαδραστική ενημέρωση συμμετείχαν Τμηματικώς Υπεύθυνοι Erasmus, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Συμεών Αγαθόπουλος, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Λογοθεραπείας Ευγενία Τόκη και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Δημήτριος Έξαρχος, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα φοιτητών, παρουσιάζοντας καλές πρακτικές και εργαλεία για την επιτυχή ολοκλήρωση της κινητικότητας. Μένοντας πιστή στην αρχή «Οι φοιτητές βοηθούν τους φοιτητές», η ομάδα Erasmus Students Network (ESN)- Ioannina έδωσε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή στην εμπειρία ζωής που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+.

Το πρόγραμμα Erasmus+ αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της εκπαίδευσης. Έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια φοιτητές να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία: να σπουδάσουν ή να εργασθούν σε μία άλλη χώρα και να έρθουν έτσι σε επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της. Το πρόγραμμα συντονίζεται σε εθνικό επίπεδο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

H Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων τονίζει ότι υλοποιεί τις δράσεις του προγράμματος Erasmus+, δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να επωφεληθούν των ακαδημαϊκών, γλωσσικών και πολιτισμικών δράσεων, ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στη διεθνή αγορά εργασίας και να λειτουργήσουν επιτυχώς σε ένα διεθνές και πολυπολιτισμικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ