Ήπειρος

Συνεργασία για το Περιαστικό Δάσος της Άρτας

Off

Η προστασία και η σωτηρία των δασών βρέθηκε στο επίκεντρο του 2ου Forum του ΣΠΑΥ, με τον Χρήστο Τσιρογιάννη να τοποθετείται για το Δάσος της Άρτας, για όσες δράσεις έχουν γίνει ήδη από την δημοτική αρχή και όσες δρομολογούνται το επόμενο διάστημα.

Προσκεκλημένος του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, και Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), ήταν ο Δήμαρχος Αρταίων προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του «2ο Forum ΣΠΑΥ 2023».

Ο Δήμαρχος είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στο πρώτο τραπέζι διαλόγου με θέμα: «Σχεδιασμός και Αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης 2023- 2030», λόγω και των πολύ καλών ποσοστών χρηματοδότησης που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια.

Αναφορικά με τον Περιαστικό Δάσος της Άρτας, ο Δήμαρχος τόνισε τη συμβολή των φορέων, των εθελοντών και των απλών πολιτών που ενεργοποιούνται για την προστασία και αειφορία του δάσους σε συνέργεια πάντα με τον Δήμο. Τόνισε ακόμη τη σημασία κατάρτισης μίας ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης- master plan (όπως σχεδιάζεται η αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου και η ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου), ώστε και εκεί ο Δήμος να διεκδικήσει με οργανωμένο τρόπο χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

Για τον σκοπό αυτό, ο Δήμαρχος πρότεινε στη Διοίκηση του ΣΠΑΥ, ο Σύνδεσμος να συνεργαστεί με τον Δήμο, ώστε να υπάρχει εύκολη μεταφορά τεχνογνωσίας και να γίνουν ωραίες και σε σύντομο χρόνο οι σχετικές μελέτες. Η πρόταση του Δημάρχου έγινε δεκτή από τον ΣΠΑΥ και έτσι σύντομα οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε Σύμφωνο Συνεργασίας.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου