Ήπειρος

Κραδασμοί με άγνωστο μέλλον

Off

Κραδασμούς με άγνωστο μέλλον προκαλεί η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία την Κυριακή το πρωί, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο σύστημα. 
Δύο ημέρες μετά και δεν είναι ακόμα σαφείς οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν, ενώ το γεγονός της αναβολής προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στα μέλη και ένα κύμα καυστικών αντιδράσεων στη δημόσια σφαίρα, κυρίως στα social media.
Το κόμμα αναζητά πλέον νέες ημερομηνίες εκλογών που φαίνεται ότι πηγαίνουν για Δεκέμβριο.
Την Κυριακή το πρωί, κόσμος για να ψηφίσει πήγε από νωρίς στο εκλογικό κέντρο στα Λιθαρίτσια για να αποχωρήσει όμως όταν έγινε γνωστή η αναβολή. 
Σε επίπεδο ηγεσίας τη Δευτέρα οι δηλώσεις των υποψηφίων προέδρων δεν έδειξαν προς την ηρεμία, αντίθετα προκάλεσαν νέους κύκλους αντιπαράθεσης. 
Τα ερωτήματα πολλά, από τα αν πρέπει να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος μέχρι το αν πρέπει να παραιτηθούν από τα αξιώματα που κατέχουν οι υποψήφιοι.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε έτοιμος να αφήσει τη θέση του μεταβατικού προέδρου, εάν παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης τους και οι άλλοι υποψήφιοι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πρότεινε τη Μ. Γιαννάκου για μεταβατική πρόεδρο, και ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσαν την παραίτησή τους από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στη Βουλή, αλλά ο Απόστολος Τζιτζικώστας αρνήθηκε να παραιτηθεί από περιφερειάρχης.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία έχει μπροστά της μεγάλα θέματα να συζητήσει με την κυβέρνηση να έχει σχεδιάσει νέα νομοσχέδια στη βάση της συμφωνίας με τους εταίρους, θα δείξει όμως και το κλίμα μέσα στο κόμμα ενόψει των εκλογών για τον πρόεδρο.

Ο Κ. Τασούλας
«Είδε ο κόσμος ότι δεν είμαστε άξιοι να κάνουμε εκλογές. Νιώθω ντροπή και ενόχληση και εκφράζω τη συγγνώμη μου στον κόσμο» δήλωσε χτες στο ITV ο βουλευτής Κώστας Τασούλας, σημειώνοντας ακόμα ότι «την Κυριακή όλος ο κόσμος που θα συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία, σε 880 εκλογικά τμήματα, βρισκόταν στην θέση του». 
Ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι τώρα σημασία έχει να διορθωθεί η αξιοπιστία της ΝΔ, πήρε αποστάσεις όμως από τα σενάρια για ρήξη της ενότητας του κόμματος: «Είναι υπερβολή όσα ακούγονται. Πολλοί που λυσσάνε με την ΝΔ, το αναδεικνύουν. Δεν είναι το τέλος της ΝΔ, είναι ένα μεγάλο λάθος, μια μεγάλη παράλειψη», είπε. 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ