Ήπειρος

Παράσταση διαμαρτυρίας για το 2ο Ειδικό Δημοτικό

Off

Τις σοβαρές ευθύνες των εκπαιδευτικών που έχουν εμπλακεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει με τη στέγαση και τις απαράδεκτες συνθήκες για τους 20 μαθητές του 2ου Ειδικού Δημ. Σχολείου Ιωαννίνων, παράλληλα όμως και τη νοοτροπία που έχει αποκτήσει και η ίδια η κοινωνία για τα παιδιά αυτά, ανέδειξε η ενδιαφέρουσα συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο δημ. συμβούλιο. 
Οι γονείς και κηδεμόνες του 2ου Ειδικού Δημοτικού προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας προκειμένου να εκφράσουν την οργή και αγανάκτησή τους για το ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις δεν έχει δοθεί καμία λύση και τα παιδιά τους εξακολουθούν να πηγαίνουν σε ένα σχολείο, που δεν πληροί τις στοιχειώδεις έστω συνθήκες και τις προδιαγραφές που θέτει η νομοθεσία και η επιβάλλει η εκπαιδευτική διαδικασία.
Η συνύπαρξη με το 9ο Δημοτικό Σχολείο στο Κάστρο φάνηκε από την αρχή, ότι θα είναι μία δύσκολη υπόθεση, όμως κανείς δε φανταζόταν ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικού του Ειδικού Σχολείου θα είχαν μετανιώσει πικρά για την μετακόμισή τους από το – ακατάλληλο, αλλά φιλόξενο – σχολείο του Βοτανικού. 
Η συμπεριφορά που αντιμετώπισαν από την πρώτη στιγμή από κατοίκους του Κάστρου, αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα του 9ου Δημοτικού, επισημάνθηκε και στηλιτεύτηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τον δήμαρχο και τους δημ. συμβούλους μάλιστα που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, να τάσσονται στο πλευρό τους και να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες.
Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Ειδικού Δημοτικού, ο κ. Λεοντίου περιέγραψε τις απαράδεκτες συνθήκες στέγασης των 20 παιδιών, εκ των οποίων τα 15 με αυτισμό, ζητώντας από το δημ. συμβούλιο να βρει μία οριστική λύση.
Τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Κολόκας, όσο και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας Β. Τσίλη επιβεβαίωσαν μέχρι κεραίας τις καταγγελίες, τονίζοντας όμως πως οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας διεύθυνσης εκπαίδευσης.
Ο κ. Κολόκας τόνισε, ότι η αναζήτηση άλλων χώρων δεν απέδωσε και στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση εντός του σχολικού περιβάλλοντος μεταξύ των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων.
«Αν δεν υπάρξει συνεννόηση εντός του σχολικού κτηρίου, δε θα βρεθεί λύση», τόνισε ο κ. Κολόκας, ενώ η κα Τσίλη, επισήμανε πως οι χώροι του 9ου Δημοτικού επαρκούν και με το παραπάνω και για τα δύο σχολεία, όμως είναι άλλοι οι λόγοι που δε βρίσκεται λύση. 
«Κάποιοι προοδευτικοί και δημοκράτες κάτοικοι του Κάστρου διαμαρτυρήθηκαν για τη μεταστέγαση του σχολείου στην περιοχή τους και όταν αυτή ολοκληρώθηκε, ανακάλυψαν τις αυθαιρεσίες που προϋπήρχαν στο κτήριο. Όταν νομιμοποιήθηκαν και αυτές έπρεπε να βρεθεί άλλος τρόπος αντίδρασης και γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα», σημείωσε η κα Τσίλη.
Τελευταίος και πιο αιχμηρός στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας που μίλησε ξεκάθαρα για τις συμπεριφορές κάποιων εκπαιδευτικών που θα πρέπει να προβληματίσουν το σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου