Ήπειρος

Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων

Off

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων τήρησε το δημ. συμβούλιο μετά από σχετρική πρόταση του δημάρχου στην αρχή της συνεδρίασης.
«Αυτές τις ώρες οφείλουμε κι εμείς να ενώσουμε τη σκέψη μας μαζί με το γαλλικό λαό και τα θύματα του.
Οφείλω όμως να επισημάνω ότι η κυρίαρχη ιμπεριαλιστική, θα έλεγα, αλλά και αλαζονική αντίληψη της Δύσης, έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες.
Κέντρα αποφάσεων τα οποία επέλεξαν να συντηρήσουν διαχρονικά διασυνδέσεις με φανατικές θρησκευτικές μουσουλμανικές ομάδες, οδήγησαν τελικά τις επιλογές τους αυτές να γυρίσουν μπούμερανγκ.  
Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει με σύνεση να επαναπροσδιορίσει τη συμβίωση της με όρους ισοπολιτείας, ισονομίας  και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των λαών του κόσμου», τόνισε ο δήμαρχος, ενώ θετικά τοποθετήθηκαν επί της πρότασης όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που πήραν το λόγο.
Άλλα θέματα
Στην συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος εξέφρασε τον προβληματισμό και την έκπληξη της δημ. αρχής για την πρόταση κατάργησης του ΑΤ Κατσικά στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.
Ακόμη, ο αντιδήμαρχος Δημ. Κατηρτσίδης απαντώντας σε ερώτηση για το εργοστάσιο της «Γενικής Ανακύκλωσης» και για την προοπτική της χωροθέτησης του συνόλου των κάδων ανακύκλωσης που έχει προμηθευτεί ο  δήμος Ιωαννιτών, τόνισε, ότι αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τη γεωγραφική κατανομή των κάδων, σε όλο το εύρος του δήμου Ιωαννιτών, ενώ σημείωσε, ότι έγινε κατανοητό από την ΕΕΤΑ τις τελευταίες ημέρες, ότι μόνον εάν στηριχθεί ο δήμος Ιωαννιτών να ενισχύσει τον τομέα της ανακύκλωσης, μπορεί το ΚΔΑΥ στη ΒΙΠΕ να αποκτήσει βιωσιμότητα και η εταιρεία να διατηρήσει το σύνολο των θέσεων εργασίας, χωρίς να προχωρήσει σε απολύσεις.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ