Επικαιρότητα

Ακόμα λιγότερες οι θέσεις των Πυροσβεστών

Off

Προφητικό χαρακτήρα απέκτησε ξαφνικά η παρέμβαση προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος από τέσσερις Ενώσεις Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Πυροσβεστών στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα, που με επιστολή τους αναφέρθηκαν προ ημερών στις ελλείψεις στο προσωπικό με βάση τα οργανογράμματα των υπηρεσιών, αλλά και τις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες.

Μόλις χθες ανακοινώθηκε το νέο Οργανόγραμμα των υπηρεσιών και η κατανομή των δυνάμεων σε όλη τη χώρα, με τις θέσεις των πυροσβεστών στην Ήπειρο να γίνονται ακόμη λιγότερες και με το προσωπικό που υπηρετεί να κρίνεται ως υπεράριθμο.

Συνεχής μείωση

Η επιστολή των Ενώσεων Αξιωματικών, των Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών και των Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα, καταγράφει τη συνεχή μείωση σε αριθμό του προσωπικού που υπηρετεί στις πυροσβεστικές υπηρεσίες, με τα προβλήματα κάθε χρόνο να επιτείνονται λόγω των μετακινήσεων ή των μεταθέσεων.

Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους στο ITV, ο Κων. Δαλάτσης ως εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Πτυχιούχων – Υπαξιωματικών Πυροσβεστών στην Ήπειρο, και ο Βασίλης Βράστος, πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικόν Υπαλλήλων Ηπείρου, το ζητούμενο πλέον είναι να ενδιαφερθεί πραγματικά η πολιτική και η φυσική ηγεσία του Σώματος, ώστε να ανταποκριθούν στις αληθινές ανάγκες της υπηρεσίας στην Ήπειρο.

«Συνεχώς δημιουργούνται νέες υπηρεσίες, που αποκτούν προσωπικό από το υπάρχον δυναμικό. Ενδεικτικά στα Γιάννενα δημιουργήθηκε η θέση του Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, που απασχολεί προσωπικό, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τζουμέρκων που απασχολεί 12 άτομα, το Κλιμάκιο της Ιόνιας Οδού με 13 άτομα και οι «δασοκομάντος», που επίσης απασχολούν μόνιμο προσωπικό. Είναι μια κατάσταση πολύ δύσκολη, γιατί τα περιστατικά αυξάνονται συνεχώς και λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας και στα παράλια το καλοκαίρι αλλά και καθόλη τη διάρκεια του έτους στον ορεινό όγκο. Μετά λύπης μας όμως είδαμε χθες, ότι ο αριθμός των θέσεων για τις υπηρεσίες στην Ήπειρο μειώνεται κι άλλο το 2023, κάτι που θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα», τόνισε ο κ. Δαλάτσης.

Ο κ. Βράστος από τη δική του πλευρά τόνισε, ότι σε μία 10ετία τα περιστατικά έχουν διπλασιαστεί κυρίως στον αστικό ιστό, αλλά και στον ορεινό όγκο και το παραλιακό μέτωπο.

«Αυτό που είναι επιτακτικό πλέον, είναι να προλάβουμε το νέο Οργανόγραμμα, ώστε να μην επικυρωθεί και να διορθωθεί, δίνοντάς μας όλες τις κενές θέσεις που χρόνο με το χρόνο γίνονται περισσότερες. Είναι απαραίτητη η ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ήπειρο με προσωπικό, διαφορετικά θα ζητήσουμε από τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του, για τις δύσκολες ημέρες που θα έρθουν», σημείωσε ο κ. Βράστος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ