Ήπειρος

Ενισχύεται το Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων

Off

Μπορεί σε κάποιους δήμους να υπάρχουν αντιδράσεις στον νέο χάρτη των αστυνομικών υπηρεσιών λόγω κατάργησης αστυνομικών τμημάτων, στα Τζουμέρκα όμως επικρατεί θετικότερο κλίμα.
Την ικανοποίησή του για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πραμάντων, που πρόκειται να μετεξελιχθεί σε Α.Τ. Βορείων Τζουμέρκων, εξέφρασε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές σε δηλώσεις του, επισημαίνοντας πως ο Δήμος θα παραχωρήσει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στη βέλτιστη λειτουργία του, με μέλημα την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών.
Ο κ. Σεντελές, εξήρε αρχικά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε πλήρη και εκτενή ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, και δεν ενήργησε ερήμην των φορέων της αυτοδιοίκησης. Εν συνεχεία, στάθηκε στη βούληση που επιδεικνύει ώστε να ενισχυθούν οι απομακρυσμένες περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην στελέχωση των υπηρεσιών τους, είτε αστυνομικών είτε άλλων.
«Το Α.Τ. Πραμάντων, όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα, ουσιαστικά δεν λειτουργούσε. Έφτασε να έχει μια δύναμη οκτώ ανδρών, όταν από το νόμο προβλέπεται ότι ακόμα και ο Αστυνομικός Σταθμός πρέπει να λειτουργεί με τουλάχιστον 12 άτομα. Ο λόγος βέβαια είναι γνωστός σε όλους. Είναι εύκολα κατανοητό σε τέτοιες υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές, να μην υπάρχει ενδιαφέρον κάλυψης των θέσεων, όπως συμβαίνει και στο Κέντρο Υγείας. Αν κάποιος έχει την δυνατότητα να επιλέξει περιοχές πιο κοντά και πιο εύκολα προσβάσιμες στον τόπο διαμονής του θα το κάνει. Για το λόγο αυτό, κάποια στιγμή, έπρεπε η ηγεσία να επιβάλλει την ορθότητα της στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων. Έτσι, με την προτεινόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά ενισχύεται η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Πραμάντων και ως δήμος θα προσφέρουμε το αναγκαίο κτίριο και θα βοηθήσουμε όσο το δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Σεντελές.

Η αστυνομία
Στο μεταξύ η Αστυνομία, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος παρουσιάσεων των Σχεδίων αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.
Τα αποτελέσματα από τις παρουσιάσεις, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτή στα Ιωάννινα το Σάββατο, αξιολογούνται ως ιδιαίτερα εποικοδομητικά, καθώς μέσα από τη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς υποβλήθηκαν προτάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα συνεκτιμηθούν, με γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση του τελικού Σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, με βάση τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.   
Με αφορμή τις παρουσιάσεις του Σχεδίου αναδιάρθρωσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε δεσμευτεί, ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι τα Σχέδια αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών θα τεθούν υπόψη των τοπικών φορέων και των κοινωνιών. Και αυτό κάνουμε με τις παρουσιάσεις που έχουμε προγραμματίσει σε όλη τη χώρα. Η διαδικασία αυτή μας έχει προσδώσει μια δυναμική, που μας επιτρέπει να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, να βελτιώσουμε τα επιμέρους Σχέδια αναδιάρθρωσης και να παρέμβουμε όπου απαιτείται, έτσι ώστε τα τελικά Σχέδια να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρη και κυρίως πιο αποτελεσματικά, προς όφελος των πολιτών». 
ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου