Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 03:33
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοεμβρίου 2015
Ήπειρος

Διευρύνεται το δίκτυο των μπλε κάδων

Off

Η παραμονή στις θέσεις τους ήταν αναμφίβολα το μεγαλύτερο κέρδος για τους 17 συνολικά εργαζόμενους τους οποίους σκόπευε να απολύσει η εταιρεία «Γενική Ανακύκλωση». 
Ωστόσο μέσα από τις συζητήσεις και επαφές των δύσκολων εκείνων ημερών, αναδείχθηκαν και άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών που καταλήγουν στο Κέντρο Διαλογής στη ΒΙΠΕ, με τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και με ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλο το εύρος της ΠΕ Ιωαννίνων. Μία από τις καλές ειδήσεις που προέκυψαν στην πορεία των ημερών και των συζητήσεων ήταν και η αποκατάσταση της επικοινωνίας του δήμου Ιωαννιτών, που είναι ο βασικός «πελάτης» της εταιρείας, διακινώντας το μεγαλύτερο όγκο των ανακυκλώσιμων υλικών στην Ήπειρο. 
Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Δημ. Κατηρτσίδη αντιλήφθηκε, ότι η προοπτική βιωσιμότητας του Κέντρου Διαλογής ενισχύεται και εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ενίσχυση της αποκομιδής ανακύκλωσης στο δήμο Ιωαννιτών. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο δήμος Ιωαννιτών μπορεί να συγκεντρώνει ακόμη μεγαλύτερο όγκο ανακυκλώσιμων υλικών, εφόσον αναπτύξει το δίκτυο των μπλε κάδων σε ακόμη μεγαλύτερα γεωγραφικά όρια. Αυτό ήδη ξεκίνησε να γίνεται και έχουν τοποθετηθεί μπλε κάδοι σε Πέραμα, Αμφιθέα και Κατσικά, ενώ η ανάπτυξη της ανακύκλωσης θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές. 
Η Εταιρεία όμως σύμφωνα με τον κ. Κατηρτσίδη, θέλοντας να βοηθήσει το δήμο Ιωαννιτών, που δε διαθέτει και τρίτο συνεργείο αποκομιδής ανακύκλωσης ανέλαβε την κάλυψη της δαπάνης για την κίνηση ενός νέου οχήματος αποκομιδής ανακύκλωσης, διαθέτοντας δικό της προσωπικό. Επιπλέον, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος στο Κέντρο Διαλογής μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν καταγραφικά που ελέγχουν το σύνολο των ποσοτήτων που φτάνουν στο Κέντρο. 
Ουσιαστικά, η νέα περίοδος στη συνεργασία του δήμου με την Εταιρεία θα επικυρωθεί στη συνάντηση των εκπροσώπων της, με τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα και τον κ. Κατηρτσίδη τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα. «Μέχρι το τέλος του 2017 δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή της σύμβασης, που είναι γενική και αφορά το σύνολο των δήμων της χώρας. Μέλημά μας όμως είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια της ανακύκλωσης σε νέες βάσεις και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τον τοπικό σχεδιασμό που θα ακολουθεί τον περιφερειακό και τον εθνικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων», τόνισε ο κ. Κατηρτσίδης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου