Επικαιρότητα

Θετικές προοπτικές για κόμβο καινοτομίας

Off

Τις θετικές προοπτικές για τη μετατροπή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και γενικότερα της Ηπείρου σε έναν κόμβο καινοτομίας, όπως όμως και τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να ξεπεραστούν, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα, ο Χρ. Ταραντίλης.

Ο Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ, πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, καθηγητής κ. Ταραντίλης βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μετά τη συνάντηση που είχε με την πρύτανη κα Μπατιστάτου, επισκέφθηκε Σχολές και Τμήματα του ιδρύματος, όπου ενημερώθηκε από τις διοικήσεις τους για την προώθηση προγραμμάτων έρευνας, βασικής και εφαρμοσμένης, αλλά και τις προτάσεις που βρίσκονται υπό κατάθεση για τη χρηματοδότησή τους.

Λίγο πριν την ενημέρωσή του στην Ιατρική Σχολή, ο κ. Ταραντίλης σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα έπλεξε το εγκώμιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που όπως είπε, τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν, ότι πρόκειται για ένα ίδρυμα που παράγει υψηλού επιπέδου βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, επομένως ένα ίδρυμα στο οποίο υπάρχει η μαγιά για να μετατραπεί η περιοχή και όχι μόνο σε ένα κόμβο καινοτομίας.

«Στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής συζητούμε τα δύο τελευταία χρόνια για την επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας για την ανάπτυξη ενός ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Πλέον δεν αρκούμαστε στις συζητήσεις στη Βουλή, αλλά επισκεπτόμαστε τα πανεπιστήμια της χώρας και τα ερευνητικά κέντρα για να κωδικοποιήσουμε τις ανάγκες και να αναζητήσουμε λύσεις από κοινού. Το θέμα της έρευνας έχει τεράστια σημασία, αλλά και πολλά οφέλη για τη χώρα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτά θα μας δώσουν τη δυνατότητα να βγούμε στις ξένες αγορές, επομένως να αποκτήσουμε μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα για τους πολίτες από την αύξηση των εξαγωγών και συνακόλουθα αυτό θα φέρει νέες θέσεις εργασίας. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παράγει υψηλού επιπέδου έρευνα και βασική και εφαρμοσμένη, αλλά εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε η έρευνα αυτή να είναι και καινοτόμα. Ήδη υπάρχει η μαγιά στην Ήπειρο για να φτάσουμε σε τέτοια αποτελέσματα ώστε η Ήπειρος να μετατραπεί σε έναν κόμβο καινοτομίας τα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταραντίλης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ