Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 04:37
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοεμβρίου 2015
Ήπειρος

Νέα γενική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου

Off

Σε γενική απεργία προχωρούν την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αιχμή την κατάθεση του προϋπολογισμού και τις αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό.
Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αναφέρεται:  «Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Γενικής απεργίας για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής».
«Είναι το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα, με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της φοροληστείας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας» αναφέρει, η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων
Το Νομαρχιακό Τμήμα  Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καλεί σε σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τη Δευτέρα στις 18.30 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας (Στοά Σάρκα).
Στη σύσκεψη θα γίνει ενημέρωση από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για συνταξιοδοτικό- ασφαλιστικό, νέο μισθολόγιο, αξιολόγηση, επιλογή προϊσταμένων και για το σύνολο της ασκούμενης πολίτικης
Επίσης θα συζητηθεί ο προγραμματισμός δράσεων ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης στις 3 Δεκεμβρίου.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου